Incredibil unde și-au ascuns copiii pentru a-i scoate din ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat doi minori, un băieţel şi o fetiţă, în vârstă de 9, respectiv 3 luni, ascunşi de către părinţi printre bagajele din autovehiculele cu care circulau, pentru a-i scoate ilegal din România, deoarece nu deţineau documente de călătorie pentru aceştia.

Ieri în jurul orei 22.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cun etăţean român în vârstă de 21 ani, domiciliat în judeţul Dolj, la volanul unui  autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Spania. Bărbatul era însoţit de o tânără, în vârstă de 18 ani, din judeţul Olt.

La controlul autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascuns printre bagajele aflate intre scaunele din spate, acoperit cu o pătură, un minor în vârstă de 9 luni, fiul celor doi cetăţeni români. Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor  un cetăţean român în vârstă de 41 ani, alături de care se aflau o femeie și un bărbat, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Dolj, care călătoreau cu un microbuz marca Ford Tranzit. La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă între scaunele microbuzului, acoperită cu articole de îmbrăcăminte, o fetiţa în vârstă de 3 luni, fiica celor doi pasageri din microbuz.

În ambele cazuri, la cercetări părinţii minorilor au declarat că intenţionau să se deplaseze în Spania împreună cu minorii şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau documente de călătorie pentru aceştia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here