Indieni prinşi la vamă cu paşapoarte nemţeşti! Atât ei, cât şi călăuza sunt cercetaţi acum de poliţişti

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat doi cetăţeni din India care au încercat să iasă din țară cu documente aparţinând altor persoane, ajutaţi de un cetăţean german.

Totul s-a întâmplat ieri la la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad când s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean german în vârstă de 37 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz. Alături de acesta, în maşină se mai aflau două persoane, un bărbat și o femeie, care s-au legitimat cu două pașapoarte eliberate de autoritățile din Germania.

În urma controlului, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasageri și fotografiile din documentele prezentate la control.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constat că persoanele în cauză sunt, de fapt, cetățeni indieni, S.A. și K.K, în vârstă de 34, respectiv 35 de ani, intraţi legal în România în baza paşapoartelor personale şi a unor vize valabile. La cercetări s-a stabilit că documentele de călătorie prezentate la controlul de frontieră aparțin unor rude ale șoferului german G.J., iar cetăţenii indieni au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu dețineau o viză valabilă pentru spațiul Schengen”, spun poliţiştii de frontieră timişeni.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cetăţenii indieni pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul german pentru fals privind identitatea şi trafic de migranți.

Totodată, pe numele cetăţeanului german a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here