Informatica merge în Liga Campionilor împreună cu USAMVB

Singura echipă românească ce joacă sub egida UEFA în acest sezon, campioana ţării la futsal, Informatica Timişoara, a semant un parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I” din Timișoara.

În prima instanţă, institutul superior de învăţământ va pune la dispozitia campionilor propria bază sporivă, cu terenuri de minifotbal şi sală „competentă” de sport, va oferi şi găzduire sportivilor, dar şi hrana zilnică. În plus, „Agro” va căuta sponsori pentru echipa de futsal care în această vară s-a confruntat cu o criză fiananciară acută.

De cealaltă parte, Informatica, singura echipă de futsal din România care a reuşit în mai puţin de un an să câştige trei titluri interne, Cupa, Supercupa şi titlul, va căuta posibili jucători chiar printre studenţi şi va încerca să formeze o echipă feminină cu care să participe la competiţii.

„Vedeți că toate universitățile de prestigiu din întreaga lume colaborează cu echipe din lumea sportului, pentru vizibilitate. Investesc bani și resurse în sport, iar noi vom face la fel. Este doar începutul colaborării care ne propunem să fie cât mai bună. Informatica face cinste orașului şi a demonstrat că este o echipă serioasă şi consecventă”, a declarat Cosmin Popescu, rectorul USAMVB.

Gabriel Lungu, preşedintele Informaticii a declarat la rândul său: „Nu poate decât să ne onoreze o astfel de colaborare. Sportul este foarte important în viaţa fiecărui tânăr şi noi suntem deschişi şi ne dorim să popularizăm cât mai bine futsalul în rândul studenţilor de aici. Ne bucurăm că cei de la Universitate s-au gandit la noi şi sunt sigur că vom face împreună multe lucruri bune”.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I” din Timișoara are peste 75 de ani de existenţă, iar în acest moment în instutuţie îşi fac un viitor circa 1500 de studenţi din 21 de ţări.

Informatica Timişoara, campioana ţării la zi din futsal, a reuşit în premieră şi o calificare în grupele ligii Campionilor, după ce a învins în turul preliminar campioanele din Turcia şi Gibraltar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here