Inițiativa deputatului Marilen Pirtea prinde contur: se dorește ca Revoluție 89 să fie predată în școli

Deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea a depus astăzi la Parlament iniţiativa legislativă privind introducerea în curricula școlară de liceu a cursului „Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România‟.

“Am promis depunerea proiectului de lege pentru predarea istoriei Revoluției de la Timișoara din 1989. Astăzi, 23 decembrie 2021, am înregistrat în circuitul legislativ Proiectul de Lege privind Introducerea în curricula școlară de liceu a cursului „Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România. Am formulat acest proiect ca pe o datorie de onoare, în urma consultărilor cu asociațiile de revoluționari. Pentru inițierea proiectului voi solicita susținerea colegilor deputați, fie că reprezintă Timișul, Bucureștiul sau oricare altă circumscripție”, a transmis Pirtea.

Tot mai mulți intelectuali și-au afirmat dorința ca Revoluția din 89 să fie învățată la cursuri, dar aceasta este prima inițiativă cu adevărat importantă pentru ca acest lucru să se și întâmple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here