Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș, organizează în data de 6 aprilie 2023, între orele 10.00 – 15.00, în Sala BANAT a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22) conferința cu tema:

Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia

În temeiul Parteneriatului de Colaborare încheiat între Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, CCIA Timiș are prilejul să fie gazda și să organizeze această conferință.

Dificultatea financiară și insolvența fac parte din viața companiilor astfel încât va fi abordată problema și din perspectiva creditorului, a celui care este afectat de insolvența partenerului său de afaceri. Vor fi prezentate idei și măsuri de limitare a expunerii înainte de intrarea în insolvență a partenerului, sintetizam drepturi și obligații ale creditorilor odată cu deschiderea procedurii, dintr-o perspectivă practică a lectorilor având la bază experiența în domeniul insolvenței acumulată în peste 20 de ani și din derularea a peste 1000 de dosare/cazuri.

Echipa de specialiști / lectori va fi formată din:
▪ Dr. Av. Gheorghe PIPEREA, partener coordonator SCA Piperea și Asociații și RomInsolv SPRL
▪ Alexandru RĂȚOI, partener SCA Piperea și Asociații
▪ Florian MATEIȚĂ, partener RomInsolv SPRL
▪ Mircea DEACONU, partener RomInsolv SPRL.
Co-moderator și lector este Dr. av. Dr. Flavia Consuela CRĂCIUN , practician în insolvență, arbitru la Curtea de Arbitraj a CCIAT, care va prezenta problematica aferentă creanțelor curente în procedura insolvenței.

Este de notorietate faptul că fiecare afacere trece mai devreme sau mai târziu prin diferite provocări, iar pentru a le depăși, este nevoie de o strategie, de o analiză și de un plan de restructurare și reorganizare. Există soluții de evitare a insolvenței, dar există și modalități de tratament judiciar/administrativ ale dificultăților financiare mai grave ale întreprinderilor. Fiecare manager trebuie să cunoască faptul că insolvența poate fi prevenită printr-un management de criză foarte bine pus la punct și prin proceduri de restructurare, trebuie să fie informat dacă există și beneficii ale insolvenței și, totodată, și nu în ultimul rând, cine și cum ar putea profita de pe urma insolvenței.

Conferința este structurată în două sesiuni și o pauză de cafea.

Taxa de participare: 150 lei + TVA pentru membri CCIAT
200 lei + TVA pentru nemembri
Data limită de confirmare: 4 aprilie 2023

Articolul precedentPOLI BIKE CHALLENGE, la a doua ediție. Înscrieri, doar online
Articolul următorFaceți cunoștință cu artiștii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.