camionete blocuri

Atenție! Camioanele și microbuzele cu o masă mai mare de 1,9 tone au interzis să parcheze în Timișoara. Aleșii locali s-au întrunit în ședința de plen a Consiliului Local pentru a modifica regulamentul de parcare a acestora. Astfel, au redus masa maximă admisă pentru parcări pe raza orașului de la 3,5 tone la 1,9 tone.

Astfel, noua hotărâre adoptată introduce noi interdicţii: „Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 1,9 t pentru transportul de marfă şi a vehiculelor care au mai mult de nouă locuri pe scaune pentru transportul de persoane pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Timişoara”.

Potrivit primarului Nicolae Robu, șoferii care nu se conformează riscă amendă de la 1.000 la 2.500 de lei. „Decizia a fost luată în urma multelor sesizări primite de la cetățeni, care sunt deranjați că pe străzile înguste dintre blocuri sunt multe mașini supragabaritice care ocupă locuri de parcare. Fac dificile manevrele, inclusiv accesul mașinilor RETIM”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Proiectul de hotărâre a trecut cu unele amendamente. Astfel că Daniel Idolu, consilier municipal PSD, a propus montarea de indicatoare la intrările în oraş şi elaborarea unei anexe cu autobazele şi locuri de parcare amenajate.

(Sursa foto: www.viata-libera.ro)

Articolul precedentAtenție, timișoreni! Trasee deviate ale mai multor tramvaie
Articolul următorConsiliile de Cartier din Timișoara cer aquapark

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.