Mobila din lemn masiv este văzută în ziua de astăzi ca un mod învechit de a decora o casă, fiind disponibile multe alte opțiuni din alte materiale pentru mobilier, însă, senzația de eleganță și unicitate poate fi redată doar de lemnul pur. În cazul în care deții o astfel de mobilă sau dorești să faci o astfel de achiziție, este important să cunoști câteva mici trucuri pentru a menține lemnul strălucitor și sănătos de-al lungul timpului.

Iată câteva sfaturi de întreținere a mobilei din lemn masiv

Curățarea mobilierului
Așa cum se curăță de praf o mobilă din PAL, cu o cârpă și cu un spray special făcut pentru astfel de suprafețe, așa este nevoie să cureți și mobila din lemn masiv. Totuși, este important de reținut faptul că această mobilă trebuie îngrijită cu delicatețe și cu materiale speciale, pentru a nu se pierde culoarea sa distinsă sau lacul de deasupra să se șteargă. Un truc pe care multă lume îl recomandă este să îndepărtezi praful cu o cârpă uscată sau cu șervețele destinate îngrijirii mobilei, după care să torni câțiva stropi de ulei de bucătărie pe care să îi întinzi pe toată suprafața lemnoasă, pentru a o hidrata. În acest fel, lemnul nu se va usca iar praful nu se va depune atât de repede, suprafața fiind protejată de stratul de ulei. Este important să nu cureți mobila cu apă sau cu bureți abrazivi, deoarece apa va înnegri lemnul și există riscul ca acesta să se umfle de la picăturile de apă.

Poziționarea și ambientul casei
Chiar dacă mobilierul din lemn masiv oferă o senzație de unicitate și finețe locuitorilor unei case, este important de știut următoarele lucruri cu privire la aerul de care are nevoie mobila din lemn masiv. În primul rând, încearcă să menții o temperatură constantă între 15 și 25 de grade Celsius și o umiditate scăzută, pentru a evita schimbarea formei mobilei prin umflare în cazul în care există prea multă umiditate în acea încăpere. De asemenea, în cazul în care acum dorești să achiziționezi o astfel de mobilă, încearcă să îți imaginezi cum ar arăta camera ta cu ajutorul mobilei de dormitor din lemn masiv de aici, având zeci de modele cu un design unic care merită explorat, iar așezarea sa în cameră va trebui foarte bine gândită datorită materialului din care este confecționată. De ce este important să îți imaginezi cum vei așeza mobila în dormitorul tău? Deoarece aceasta trebuie ferită de razele directe ale soarelui sau sursele de căldură cum ar fi șemineul sau caloriferul, în caz contrar, aceasta va suferi modificări datorită uscării.

Mentenanța
La fel ca orice alt obiect de mobilier sau aparat electrocasnic din căminul tău, și mobila din lemn masiv are nevoie de atenție, poate chiar una sporită. Ori de câte ori observi că rafturile și ușile acesteia au nevoie de o strângere sau de o ungere pentru o funcționare cât mai plăcută, încearcă să rezolvi defectele cât mai repede, deoarece lemnul se poate deforma în cazul unor forțări. Totodată, evită așezarea obiectelor ude pe suprafața mobilei și ai foarte mare atenție la accidente precum vărsarea lichidelor.

Așadar, dacă dorești să faci o achiziție elegantă și de bun gust pentru casa ta, intră pe site-ul celor de la Mobilasimex.ro și alege modelul preferat.

Sursa foto: Unsplash.com

Articolul precedentBanda de protecție pentru muchii: soluția ideală pentru prevenirea accidentelor în casele cu copii mici
Articolul următorTIPS and TRICKS pentru a avea o alimentație sănătoasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.