Alimentația este unul dintre cele mai importante aspecte în viață. Întreaga ta stare de sănătate și de echilibru depinde de alimentele pe care le consumi zi de zi. Minte sănătoasă într-un corp sănătos nu e doar un mit, deoarece dacă nu ai o alimentație echilibrată îți va fi afectat atât sistemul digestiv, cât și starea psihică. Probabil ai observat și tu că atunci când consumi mult fast food sau prăjeli, produse de proastă calitate, te simți balonat, având un disconfort abdominal.

Iată în continuare sfaturi de care ar trebui să ții cont pentru a avea o dietă echilibrată:

1. Consumul de fructe și legume
Este esențial ca în alimentația ta zilnică să existe legume și fructe. Acestea sunt bogate în nutrienți și vitamine, de care organismul tău are o mare nevoie pentru a funcționa corect. Pentru a preveni anumite probleme de sănătate care pot apărea pe parcursul vieții, este recomandat să consumi alimente bogate în potasiu, antioxidanți, vitamina A, vitamina C, pe care acestea le conțin. Legumele și fructele au de asemenea multe fibre, iar fibrele sprijină menținerea sănătoasă a intestinelor și previn constipația, ajutând și la gestionarea unei siluete dorite.

2. Cereale
Anumite cereale conțin carbohidrați, aceștia reprezentând o principală sursă de energie a organismului tău. Cerealele conțin multe fibre, vitamine (B-urile) și minerale (fier și magneziu). De asemenea, contribuie la senzația de sațietate care te poate ajuta la reducerea greutății în cazul în care ești în procesul de slăbire, reducând excesul de mâncare. Cercetătorii susțin că cerealele ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Antioxidanții, fibrele și alți compuși care se găsesc în acestea reduc nivelul de colesterol și reglează tensiunea arterială. În cazul în care ai intoleranță la gluten, majoritatea cerealelor conținând gluten, achiziționează gama de produse fără gluten de la vegis.ro, fiind o alegere nemaipomenită pentru sănătatea ta!

3. Hidratarea
Hidratarea este un alt aspect de care trebuie să ții cont pentru a avea grijă de sănătatea ta. Consumul necesar de lichide de care are nevoie organismul tău previne extrem de multe disconforturi și boli. Să te menții hidratat este vital pentru toate funcțiile corpului tău, cum ar fi circulația sângelui, digestia, reglarea temperaturii și pentru sănătatea pielii. În același timp, și creierul tău are nevoie de o hidratare corespunzătoarepentru a funcționa corect. Deshidratarea poate avea un impact negativ asupra capacităților cognitive, a concentrării și memoriei tale.

În concluzie, să ai un regim alimentar sănătos și o dietă echilibrată îți va aduce mai multe beneficii decât crezi, contribuind la un corp energic, sănătos și plin de viață! Momentul în care alegi să acorzi o atenție mai mare alimentelor pe care le consumi îți va schimba viața într-un mod vizibil. Este important să te simți bine în corpul tău, iar pe lângă alimentație să practici orice tip de sport, de la plimbări lungi, alergat, exerciții la sală, până la tenis, volei sau ce te pasionează. Pe lângă toate acestea, starea ta mentală va fi mult mai bună decât înainte!

Sursă foto: Pexels.com

Articolul precedentÎntreținerea mobilei din lemn masiv – Sfaturi și trucuri
Articolul următorConsiliul Județean Timiș nu va permite ca locuitorii din Ghiroda și Giarmata Vii să rămână fără transport în comun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.