Investiţia în educaţie, prioritate judeţeană, conform PSD. Siguranţa rutieră, şi ea obligatorie

172 de milioane de euro stau la dispoziția Timișului pentru a asigura funcționarea acestuia, investițiile, dar și plata salariilor funcționarilor publici din aparatul de specialitate. PSD Timiş, prin vocea consilierului judeţean Alexandru Iovescu ar dori ca o parte însemnată din banii pentru investiţii să meargă spre educaţie.

„PSD Timiș propune pentru bugetul județului Timiș, în 2023, investiții în educație, un pariu din care câștigăm toți, cu siguranță, dar și investiții în siguranță rutieră! Împreună cu colegii mei din PSD Timiș, consilieri județeni, am propus ca performanțele școlare ale elevilor din județ, care provin din categorii defavorizate, să fie premiate la finalul fiecărui an școlar.  6658 de elevi din mediul rural din Timiș beneficiază de burse sociale și cred că este de datoria noastră, ca administrație județeană să sprijinim mai mult parcursul educațional al copiilor proveniți din familii cu venituri reduse și să le oferim șanse egale de reusită în viață. Proiectul prevede alocarea a 500 de mii de lei din bugetul județului pentru acești copii. Suma nu este mare, dar chiar și reducerea cu 1 a numărului copiilor care abandonează școala, ar face ca acest program să fie o reușită”, a spus Iovescu.

Acesta a mai vorbit şi despre siguranţa rutieră, fiind cunoscute numărul mare de accidente şi de victime, nu doar din România, dar şi din Timiş.

„Un alt proiect pe care sper să putem să-l punem în practică, propus de PSD Timiș, este cresterea siguranței pe drumurile județene. Am propus initierea unui studiu care să identifice vulnerabilitatile de pe drumurile județene, să inventariem toate trecerile de pietoni din jurul scolilor, gradinițelor dar și intersecțiile de pe drumurile județene cu risc crescut de accidente rutiere. Rolul studiului este acela de a identifica cele mai bune soluții pentru creșterea siguranței rutiere pe drumurile județene, dar și estimarea valorii pentru intervenții, pe care sa le cuprindem cu finanțare la prima rectificare de buget a CJ Timiș în anul acesta.
Avem datoria să facem tot ce ne stă în putere să evităm tragedii ca cea petrecută în Timișoara, chiar zilele trecute. Acest amendament a trecut de votul consilierilor județeni, cu 30 de voturi pentru. Cel referitor la programul județean de sprijinire a copiilor din medii defavorizate în vederea creșterii performanțelor scolare, mai așteaptă, așa au calculat cei din administrația liberală a județului. În următorul plen vom propune în dezbatere regulamentul de acordare a acestui sprijin, pentru a nu pierde anul scolar 2022-2023”, a declarat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here