Lucian Bute (36 de ani), fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, s-a arătat foarte încrezător în şansa de a cuceri o nouă centură la aceeaşi categorie în lupta cu Badou Jack, actualul deţinător al centurii WBC, şi a declarat că îşi poate surprinde adversarul, fiind mai experimentat.

Pugilistul gălăţean a mai boxat, la sfârşitul anului trecut, în luna noiembrie, cu englezul James DeGale, la Quebec, încercând să-şi recupereze centura IBF la categoria supermijlocie, dar a fost învins de britanic prin decizie.

„Pot veni cu ceva nou în ring faţă de ceilalţi doi adversari ai săi. Voi încerca să-l surprind aşa cum am făcut şi în meciul cu DeGale, care a crezut că mă poate învinge uşor. Sunt foarte încrezător că pot câştiga din nou un titlu mondial, mă pot adapta stilului lui (n. red – a lui Badou Jack) foarte uşor. Fanii vor vedea o luptă grozavă, sunt mai experimentat decât el, dar Jack este, la rândul său, foarte încrezător. Avem toate ingredientele pentru a-i face pe fani să stea în picioare toată lupta”, a spus Bute, citat de site-ul FightHype.

Lucian Bute a mai precizat faptul că se simte împlinit cu performanţele pe care le-a realizat în carieră, iar centura WBC, în cazul în care o va cuceri, va fi doar un bonus pentru finalul carierei de profesionist. Pugilistul a urmat acelaşi program de antrenament ca şi pentru ultimele două lupte, aflându-se deja în cantonament când a primit oferta de a boxa cu Badou Jack.

Lucian Bute a acumulat 35 de lupte la profesionişti, dintre care 32 de victorii (25 prin knock-out), şi trei înfrângeri. De partea cealaltă, Badou Jack are 22 de lupte, dintre care 20 de victorii, o înfrângere şi un meci terminat la egalitate.

Lupta din Badou Jack şi Lucian Bute va avea loc duminică, 1 mai, de la ora 6:30, în capitala americană, Washington DC.

Articolul precedentZiua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă marcată la Timișoara
Articolul următorPrins de jandarmi după ce a furat o poşetă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.