Timișoara marchează mâine Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. Aceasta are loc în fiecare an în data de 28 aprilie. Organizaţia Internaţională a Muncii promovează, la nivel global, prevenirea accidentelor şi a bolilor ocupaţionale.

Acest eveniment constituie o campanie susţinută ce are intenţia de a concentra atenţia, la nivel internaţional, asupra importanţei problemelor de securitate şi sănătate ocupaţională şi asupra modului în care crearea şi promovarea unei culturi în domeniul respectiv pot ajuta la reducerea numărului de cazuri raportate ce privesc accidentările şi decesele produse ca urmare a acestor evenimente la locurile de muncă.

În multe locuri din lume, autorităţile naţionale, sindicatele, organizaţiile lucrătorilor şi organizaţii ale serviciilor de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii ocupaţionale organizează diverse activităţi pentru a sărbători această zi de 28 aprilie. În acelaşi timp, ziua de 28 aprilie este Ziua Internaţională de Comemorare a lucrătorilor accidentaţi şi decedaţi, organizată pretutindeni de către mişcările sindicale încă din anul 1996.

Organizaţia Internaţională a Muncii în afara faptului că onorează lucrătorii accidentaţi şi căzuţi la locul de muncă apreciază că, accidentările şi decesele pot fi prevenite şi reduse, recunoscând faptul că ziua de 28 aprilie este în acelaşi timp şi o zi de comemorare, dar şi o zi de sărbătoare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş  organizează astăzi la sediu, ora 11.00,  în Cabinetul de Securitate şi Sănătate în Muncă, o masă rotundă de informare cu privire la situaţia accidentelor de muncă înregistrate la I.T.M.Timiş pe parcursul anului 2015.

La această masă rotundă vor participa aproximativ 30 persoane din cadrul agenţilor economici din judeţul Timiş, a serviciilor externe de prevenire și protecție în domeniul S.S.M.abilitate de I.T.M. Timiș și a organizaţiilor sindicale și patronale din judeţ.

(Foto www.gla.ro)

Articolul precedentBuziaș, gazda unei inedite tabere de picturi: “INTERSECȚII“
Articolul următorINVIE BUTE de PASTE? Meciul ce ii poate relansa cariera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.