Iubitorii de cultură sunt invitați în această seară la teatru. Actorul Claudiu Bleonț le va demonstra spectatorilor timișoreni ”Cum se cuceresc femeile”! El va juca spectacolul cu piesa lui Woody Allen, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara.

Evenimentul va testa  și cum se cuceresc spectatorii, căci pentru fiecare două bilete cumpărate azi la acest spectacol, al treilea bilet va fi gratis.

Piesa lui Allen Woody s-a jucat la sfârșitul anilor ’60 pe Broadway,  iar în 1972 a devenit celebrul film „Play it Again, Sam“, chiar cu Woody Allen în rolul principal. După mai bine de patruzeci de ani, regizorul Liviu Lucaci recalibrează piesa  pentru publicul din România anului 2016, o traduce și adaptează împreună cu Irina Caramizaru, o regizează și joacă rolul omului de afaceri și prieten binevoitor Dick.”De ce Woody Allen? Pentru că este unul dintre cei mai importanţi autori satirici ai timpului nostru. Pune în chestiune problemele legate de cuplu, de relaţii, de fărâmiţarea noastră interioară, de incapacitatea de comunicare. Woody Allen este mai mult decât un autor. E o instituţie, o voce inconfundabilă care, momentan, are o prezenţă palidă pe piaţa teatrală românească. Nefericită situaţie, zic eu! Şi atunci am hotărât, fiind un fan Woody Allen, să pun în scenă acest text. Titlul iniţial era Play it again, Sam, intraductibil de altfel, trimitere la o celebră replică din filmul Casablanca. Noi am hotărât să-i spunem: Cum se cuceresc femeile. Spectacolul face parte dintr-o serie de trei, făcute după texte de Woody Allen, trilogie pe care sper să o împlinesc în curând. În proiectul acesta îndrăzneţ despre care vorbim, pe lângă regizorul de teatru, care sunt eu, mai există şi un regizor de film, Tudor Jurgiu, un om pe care-l cunosc de ani buni, şi care a fost de acord să facem echipă, şi să realizăm acest „teatru-film”. Formula spectacolului e inedită„, dezvăluie regizorul Liviu Lucaci.

Spectacolul începe cu proiecţia  ultimei scene din  filmul Casablanca, pretext ideal să-l descoperim pe eroul comediei, Allan Felix (personajul interpretat de Claudiu Bleonț), un critic de film devastat  de  divorț, suferind, nițel ridicol, în pijamale.

Alături de Claudiu Bleonț și Liviu Lucaci, distribuția spectacolului produs de Teatrul Metropolis din București îi reunește pe actorii Angel Popescu, Alexandra Sălceanu, Irina Cărămizaru, Alexandra Laura Badea, Sorina Ştefănescu.

Biletele pentru unica reprezentație la Timișoara a spectacolului ”Cum se cuceresc femeile” costă, în funcție de loc, între 50 și 100 de lei și se găsesc la agențiile Operei și Teatrului Național Timișoara.

(Foto www.yorick.ro)

Articolul precedentSeminar dedicat industriei IT&C organizat de CCIAT. Ce soluții propune Guvernul
Articolul următorCălin Popescu-Tăriceanu vine la Timișoara la prezentarea candidaților ALDE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.