Seminar dedicat industriei IT&C organizat de CCIAT. Ce soluții propune Guvernul

Soluții pentru firmele din domeniul IT din țară astfel încât ca acestea să aibă suficienți specialiști… A fost tema dezbătută în cadrul unui seminar în orașul de pe Bega, în condițiile în care există o problemă majoră în ceea ce privește forța de muncă la nivel național.

ARIES Timișoara și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat astăzi un seminar dedicat promovării și creșterii vizibilității industriei IT&C în rândul investitorilor străini și al exportatorilor, sub genericul: “IT&C meets Automotive”.

13342515_602244129942802_1669024912_n

Evenimentul a fost prilejuit de demararea Proiectului “Luna și Industria”, lansat de echipa InvestRomania – instituție guvernamentală ce are scopul de a atrage şi de a facilita investiţiile străine directe în România. Instituţia are atribuţii în coordonarea, monitorizarea şi aplicarea politicii Guvernului la nivel naţional în domeniul promovării, marketing-ului, atragerii şi implementării investiţiilor străine.

Seminarul s-a dorit a fi un excelent prilej de constituire a unei platforme de dialog în domeniul industriei IT&C și auto – sinergiile dintre cele 2 sectoare – integrare pe orizontală a industriei IT & C – „conceptul de „Industry 4.0” în industria auto.

Manuel Costescu

Manuel Costescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, a fost prezent la Timișoara pentru a participa la un seminar dedicat promovării și creșterii vizibilității industriei IT&C în rândul investitorilor străini și al exporturilor.“Noi ne gândim la sectorul IT ca o orizontală pentru celelalte industrii. La Timișoara, în mod concret dorim să vorbim despre integrarea sectorului IT în cadrul industriei auto. Sectorul IT s-a dezvoltat enorm în ultimii zece ani. Acum, oamenii din sectorul IT încep să fie specialiști în partea de cercetare și de dezvoltare din celelalte industrii și se integrează în ele. Guvernul în sine dorește să promoveze ideea de cercetare și dezvoltare chiar și prin facilități fiscale. Facilitățile fiscale care au existat în trecut în zona IT-ului ar putea fi extinse către sectorul de cercetare-dezvoltare”, a subliniat Manuel Costescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri – InvestRomania.

13340640_10206108556304214_1091717872_o

La eveniment au participat jucători relevanți din industria IT&C și Auto, autorități publice, universități, agenții de dezvoltare regională și start-up-uri. “Felicităm pe această cale inițiativa Guvernului României de a promova industriile alături de celelalte sectoare prioritare pentru 2016: industria de nano-tehnologii și bio-tehnologii, industria de agricultură, industriile creative. Vom mai desfășura acțiuni cu scopul sprijinirii mediului de afaceri în județ pe cele două sectoare, care contribuie din plin la dezvoltarea regiunii”, a transmis Octavian Culda, directorul Departamentului Programe și Finanțări din cadrul CCIA Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here