Puţini sunt cei care ştiu că oraşul-staţiune Buziaş are un „aeroport”. Este vorba de terasa „LA  AEROPORT” situată la doar 50 de metri de strada Principală, în spatele Hotelului Silvana. Aici este amplasat un avion, modelul sovietic al avionului Lisunov, care copiază aproape identic celebrul Douglas DC3 al aviaţiei americane, poreclit “Dakota”.

În Buziaş, circulă legenda că avionul din partea locului ar fi aparţinut liderului comunist Gh. Gheorghiu Dej. Nu era vorba de un avion personal, ci de nişte aeronave puse la dispoziţia şefului statului, pe care le putea folosi atunci când se afla în zonă.

Acest avion a fost adus în anul 1978 în stare de funcţionare şi a fost amenajat ca “AVIABAR” în parcul băilor. Reamplasarea lui din anul 1986 în apropierea Hotelului Silvana se părea pentru mult timp a fi “condamnarea lui la moarte”. Astfel, după 1990, avionul-bar a intrat în paragină. Aparatura de la bord a fost furată, au dispărut elemente ale cozii, proiectoarele montate în aripi, mobilierul, ușa etc.

aeroport buzias

În anul 2005, Ioan Hudrea, un buzieșean cu spirit de inițiativă, a avut curajul și inspirația să pună în valoare acest inedit obiectiv turistic. Tot atunci a fost reamenajat complet interiorul, unde acum funcţionează în sezonul rece un bar select cu 24 de locuri şi a fost construită o modernă terasă de vară cu capacitatea de 100 de locuri. Aici se pot servi de la bar, într-o ambianţă muzicală retro, o gamă variată de băuturi răcoritoare, cocktailuri, îngheţată, fresh, frappe, cappuccino și cafea Lavazza, plus toată gama de băuturi alcoolice.

Restaurantul oferă diverse meniuri la prețuri atractive precum și meniul zilei la doar 15 lei. Din această vară atracția terasei o reprezintă Pizza avion, dar și celelalte 14 sortimente clasice de pizza, care pot fi servite la terasă sau pentru acasă. Terasa are internet wireless gratuit și parcare proprie cu supraveghere video non-stop. La cerere,  se pot organiza  pentru copii zile onomastice într-o ambianţă unică, în  avion fiind serviţi de o stewardesă. Pe timpul verii, evenimentele sportive importante sunt proiectate live pe un ecran mare amplasat lângă terasă, unde se află şi Parcul Copiilor din Buziaş. Programul de funcționare este: luni-joi ora 9-21, iar vineri-duminică 8-24.

pizza

În prezent, “Aeroportul Buziaş” reprezintă punctul forte de atracţie al oraşului, atât pentru turiştii şi bolnavii veniţi în staţiune, cât şi pentru timișoreni, lugojeni și localnici. Nu trebuie uitați motocicliștii (moto bikers) care tranzitează Buziașul și care au devenit cei mai fideli clienți ai locului.

meniuri Model cana 1

Articolul precedentÎncepe curățenia de primăvară în orașul Buziaș
Articolul următor110 ani de la realizarea primului zbor al lui Traian Vuia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.