Japcă pe față cu voie de la ”stăpânire”!

Cât poate câștiga un samsar de spații comerciale, chiar lângă Timișoara! Candidaturile pentru funcțiile de primar scot la iveală teama unora de a pierde avantajele combinațiilor care le-au băgat mii de euro în buzunar, doar din ”pixul lui tata”.

Vedem astăzi candidatura lui Cinca de la Ghiroda, când mulți se întreabă ce are oare omul ăsta de oferit. Răspunsul e simplu: ”nimic de oferit, doar de protejat” – o afacere după reguli mafiote, dirijată de o mână de speculanți! Este vorba despre chiriași sau concesionari ai spațiilor de la primărie care subînchiriază mai departe adevăraților comercianți care abia supraviețuiesc.

La Ghiroda, o comună bogată, dezvoltată, cu oameni cu venituri ridicate, samsarii plătesc 100 de lei pe lună primăriei pentru un spațiu de 100 de mp ( un leu pe mp) și subînchiriază cu sute de euro. Și totul pe acte! Pe vremea lui ”tatăl” Cinca, primarul, au fost scoase la închiriere sau concesiune pe 49 de ani aproape 90% dintre spațiile comerciale din comună. Cine e intermediarul? Un oarecare care după câțiva ani a trecut firma pe numele fiului Cinca Marcel, care după câtiva ani, a trecut pe fiul lui, Paul Cinca. Câștigul lor? Japcă! Familia e liniștită cu niște spații obținute cu ajutorul lui ”tata”, nu desfășoară nicio activitate comercială, dar e călare pe situație, trăind de pe urma subînchirierii.

Samsarii fac atât de ușor bani încât, după un an de strâns chiria, le convine să aștepte și jumătate de an cu spațiul blocat până vine ”un fraier” care vrea să facă afacere onestă și își încearcă norocul la o chirie care îl va pune pe butuci, că doar samsarul face prețul pieței! De ce candidează Cinca? De ”facere de bine” sau de frică să nu piardă mii de euro lunar pe care îi face stand pe Facebook și spărgând semințe?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here