Kosovar, prins la graniță cu un pașaport sârbesc fals

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat un tânăr din Kosovo care a încercat să intre ilegal în țară folosind un pașaport emis de autorităţile sârbe, ce aparţinea altei persoane.

Mai exact, în noaptea de sâmbătă spre duminică, înn jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean sârb în vârstă de 53 de ani. Acesta era însoţit de un alt bărbat care s-a legitimat cu un pașaport simplu de Serbia, pe numele unui bărbat de 27 de ani.

La controlul însă, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasager și fotografia din documentul prezentat la control.

”În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că pasagerul este de fapt cetățean Kosovo, B.L., în vârstă de 18 ani. Acesta a declarat că a procurat pașaportul prezentat la control din Serbia în schimbul sumei de 600 de euro și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Elveția, la familia sa”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tânărului în cauză, interzicerii de a intra în România pe o perioadă de 5 ani, precum şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here