Joi, 22 noiembrie, la Timișoara are loc prima Gală de Binefacere organizată de antreprenorii italieni. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț Italiană pentru România în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Timiș, sub patronajul Ambasadei Italiei la București.

Sunt ajutați în special copiii care provin din medii defavorizate. Beneficiari sunt trei fundații care se ocupa de îndrumarea tinerilor care vin din diverse medii. Este vorba despre Fundația Parada din București, Asociația de jucării (II Giocattolo) din Brădeț – Caraș-Severin, și Asociația Curtea Culorilor din Sârbova, județul Timiș.

Până acum s-au strâns 21.000 de euro, bani care vor ajunge joi la cele trei fundații.

Pentru prima dată, comunitatea italiana se strânge, iar joi, pe 22 noiembrie, vom organiza Gala de Binefacere a Antreprenorilor Italieni. Vom strânge peste 300 de persoane, iar faptul că împreună cu Camera de Comerț din Timișoara am reușit să strângem atâtea persoane pentru a ajuta niște copii este o mândrie. Trei ONG-uri vor fi ajutate, una din Anina, una din Sârbova și una din București”, spune Vincenzo Moderno, vicepreședinte CCIpR.

”Sunt câteva idei extraordinare și o să le enumăr. Una dintre fundații a reușit să reabiliteze o școală, aproape să o construiască din temelii și această școala a fost reconstruită cu ajutorul oamenilor din sat, care au fost integrați pe piața muncii și au lucrat la aceasta școală. Aceasta este în Brădeț-Anina. O altă fundație, Parada, e una cu multă sensibilitate. Un asa zis clown a reușit să scoată copiii din canale, prin jocurile și jongleriile lui. I-a dus mai departe, cu ajutorul acestei fundații, prin toată lumea. Acești copii au posibilitatea de a face acest lucru și în țară și în străinătate, având un loc de cazare și masă. A treia fundație este din Sârbova-Timiș. O parte din copiii care au ieșit din orfelinat și au împlinit 18 ani, și de care de cele mai multe ori se uită. Ei sunt preluați de această fundație, sunt directionați către firme unde învață meserie, își găsesc un loc de muncă și sunt cazați într-un internat în care locuiesc până se vor căsători. Sunt idei speciale, deosebite. Mergem înspre ei cu mai mult decât haine, încercăm să îi îndrumăm. Ne-au plăcut foarte mult aceste proiecte, de aceea suntem și coorganizatori la această Gală”, spune Florica Chiriță, președinte executiv al CCIAT.

Articolul precedentVrei să vinzi bețe de Moș Nicolae? Uite aici ce trebuie să faci!
Articolul următorKosovar, prins la graniță cu un pașaport sârbesc fals

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.