La colț de stradă, mai ceva ca la piață! Ce vând comercianții de ocazie pe străzile din Timișoara?

Polițiștii locali au intensificat, în ultima perioadă, acțiunile pe linia depistării persoanelor care vând diverse obiecte pe domeniul public, fără a avea autorizație în acest sens.

Agenții locali au confiscat de la comercianții de ocazie obiectele uzate, însă există și situații în care sunt expuse spre vânzare obiecte noi, a căror proveniență este incertă, neexistând acte pentru aceasta și făcând concurență neloială celor care își obțin toate documentațiile pentru un comerț civilizat.

Mărfuri precum linguri din lemn, obiecte de îmbrăcăminte, ochelari de soare, parfumuri, încărcătoare de laptop-uri, huse de telefoane mobile și chiar coroane de flori au fost expuse spre vânzare pe domeniul public. Toate însă, au fost confiscate de polițiștii locali.

Au fost aplicate așadar un număr de 19 sancțiuni în ultima săptămână, alte 17 fiind aplicate cu o săptămână înainte.

Cele mai multe situații de aceste gen au fost constatate în apropierea Piețelor Badea Cârțan, Doina, Iosefin, Calea Buziașului, Aleea FC Ripensia, Calea Șagului, Platoul Dâmbovița și chiar în zona centrală pe str. Piatra Craiului.

Sancțiunile pentru astfel de situații sunt de la 150 de lei și pot ajunge chiar până la 5000 lei, iar cei depistați riscând ca marfa să le fie ridicată în vederea confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here