La Lugoj se dorește construirea unui internat școlar pentru copiii cu dizabilități

Consiliul Județean Timiș își dorește construirea unui internat școlar pentru copiii cu dizabilități. Construcția pentru a cărui studiu de fezabilitate a fost alocată suma de 158.000 de lei ar urma să apară la Lugoj.

Internatul școlar va fi construit în regim de P+1 și va servi Centrului pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”. Școala le va oferi copiilor cu deficiențe mintale servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și asistență medicală gratuită. Unitatea școlară va acord și consiliere părinților acestor copii. Serviciile sunt asigurate de peste 60 de specialiști care lucrează în echipe interdisciplinare.

„Am aprobat o nouă investiție pentru zona Lugojului. Extindem capacitatea de cazare a elevilor cu deficiențe mintale. Știm cât de greu le este acestor copii să facă naveta la oraș, astfel că un internat la standarde înalte le este de mare ajutor. Anul acesta am alocat bani pentru documentație, pentru ca în 2020 să bugetăm execuția propriu-zisă a internatului”, spune președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

100 de copii vor putea beneficia de serviciile internatului care este destinat satelor din vecinătate. În total, la centrul de la Lugoj sunt școlarizați 208 elevi, iar internatul existent este suprasolicitat și nu oferă cele mai bune condiții de cazare.

Sursă foto: arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here