La Timișoara începe dezinsecția în această noapte

Spread the love

La Timișoara începe dezinsecția în această noapte. Municipalitatea anunță ca acţiunea va începe cu parcurile din zona centrală şi cele de pe malurile canalului Bega. Se va continua cu zona centrală, iar apoi în toate cartierele din oraş.

Municipiul Timişoara a fost împărţit în 6 sectoare, 3 la Nord de canalul Bega şi 3 la Sud de canalul Bega. „Diseară începe dezinsecţia. Va începe pe malurile Begăi şi în spaţiile verzi. Se va face până la capăt, dezinsecţie şi deratizare. Unde sunt semnale de şoareci se va interveni”, a transmis primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Dezinsecţia o va face o firmă angajată în regim de urgenţă de primărie. Operaţiunile vor dura 4 luni, iar tariful plătit de primărie este de 100.000 de euro.

Această acţiune va fi repetată la interval de 14 de zile. “Recomandăm tuturor instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de locatari şi persoanelor fizice să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei. În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiut fiind faptul că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată”, transmit autoritatile locale.

Încă din luna martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Ministerul Sănătăţii, a impus primăriilor din România să stropească împotriva ţânţarilor, existând o alertă pentru virusul Zika. Însă autorităţile din Timişoara nu au reuşit să se supună pentru că aici nu există o firmă care să facă dezinsecţia din cauza unui proces.

În perioada acţiunilor, le este recomandat cetăţenilor ca seara, între orele 21:30-23:30, să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, atunci când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.        Operaţiunile de dezinsecţie vor fi executate numai cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here