Atenție, șoferi! Vor începe lucrările la pasajul rutier Popa Șapcă

O lucrare aşteptată de mulţi ani va intra în curând în șantier. Pentru începerea lucrării de la Popa Şapcă anul acesta sunt prevăzuţi la buget local aproximativ 2,2 milioane de euro – lărgirea străzii Popa Șapcă, a trecerii pe sub calea ferată și a Bulevardului Antenei. În total, investiția este estimată la peste 8 milioane de euro.

Potrivit primarului Timișoarei, Nicolae Robu, circulația rutieră se va închide pe o porțiune de pe strada Demetriade. Astfel, pentru ca șoferii să nu aibă de suferit se va amenaja un drum provizoriu în zonă.

Pentru pregătirea lucrărilor de la pasajul Popa Șapcă, va fi asigurată o conexiune de la sensul giratoriu de la Galeria 1 până pe Calea Aradului, prin zona ce ține de mall. Se va asigura o cale de comunicare pe patru benzi pe traseu.“Avem o conexiune prin Divizia 9 Cavalaerie până pe Baader și vom face un drum provizoriu, de undeva de la pelungirea drumului mai nou prin parcarea mall-ului, de la intersecția cu Antenei, un drum provizoriu prin față pe la Praktiker, intrând pe proprietatea privată ce e împrejmuită. Vom asigura o conexiune cu Demetriade, pentru că nu se va putea circula pe Demetriade în vecinătatea lui Popa Șapcă. Va fi o porțiune pe care nu se va putea circula și pe o parte și pe alta. Durează 3-4 săptămâni amenajarea acestui drum provizoriu de pământ cu piatră spartă. Va fi ceva similar cu ce am făcut la Michelangelo, unde am făcut acea amenajare provizorie ca să putem circula”, a explicat edilul Nicolae Robu.

Pasajul subteran Popa Şapcă este amplasat în zona centrală a municipiului Timişoara și asigură legătura dintre centrul oraşului şi zona Calea Lipovei, respectiv Calea Aradului. În prezent, circulaţia auto este strangulată în zona pasajului, iar deplasarea autovehiculelor se face pe două sensuri de circulaţie atât în zona pasajului cât şi a străzilor Popa Şapcă, Aristide Demetriade şi Antenei.

Scopul lucrării de lărgire a pasajului de sub calea ferată şi a celor trei străzi este de a se obţine o fluidizare a traficului din Municipiul Timişoara. Modernizarea celor trei străzi, coroborată cu crearea pasajului subteran Popa Şapcă, scurtează semnificativ timpii de circulaţie şi eliberează intersecţiile existente.

Termenul de execuție al lucrărilor este de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here