Primăria Municipiului Timișoara, prin operatorul de salubrizare, crește calitatea acțiunilor de curățenie din oraș. Patru noi aparate sunt utilizate pentru măturarea și aspirarea trotuarelor. Aspiratoarele, udă, mătură și spală, înlăturând praful, murdăria și deșeurile de mici dimensiuni de pe trotuare.

Aparatele vor fi utilizate în toate zonele din oraș, zilnic, conform graficelor de lucrări. Acestea permit o curățare mai eficientă pe întreaga suprafață a trotuarelor, chiar și în zonele mai greu accesibile. De asemenea, funcția de udare contribuie la diminuarea cantității de praf.

​Primăria Municipiului Timișoara a efectuat și o primă operațiune de spălare și curățare a carosabilului, solicitând șoferilor să parcheze alternativ, în două zile consecutiv, pe strada Macilor. Sistemul a funcționat și astfel a fost posibilă curățarea șoselei și pe porțiunile unde sunt parcate mașinile, până la bordură. Acest sistem de parcare alternativă, în vederea operațiunilor de curățenie, va fi extins pe mai multe străzi.

​Aceste operațiuni, agreate și cu Garda de Mediu, contribuie și la combaterea efectelor unor fenomene meteorologice temporare ca praful saharian, care a apărut recent în regiunea noastră.

Articolul precedentROADPOL – SEATBELT acțiuni ale polițiștilor ce vizează purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii autoturismelor
Articolul următorPrimarul din Sânmihaiu Român nu a vrut să aloce bani pentru parcarea Bisericii penticostale din Uvin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.