În perioada 11 – 17 martie 2024, poliţiştii rutieri din Caraș-Severin desfăşoară acțiunea SEATBELT, conform calendarului de Operațiuni al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL.

Acţiunea are drept scop conştientizarea conducătorilor auto şi a ocupanţilor autovehiculelor cu privire la importanţa folosirii centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate.

Acţiunea „Seatbelt”, pentru impunerea folosirii centurii de siguranţă şi dispozitivelor de fixare în scaune se înscrie în Calendarul de Operațiuni al Organizaţiei Poliţiilor Europene (Roadpol) pentru anul 2024 şi se desfăşoară simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

În ultimele 24 de ore, polițiștii cărășeni au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea centurii de siguranță, a căștii de protecție omologate, precum și pentru utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

Importanţa utilizării centurii de siguranţă:

  • mulţi oameni sunt astăzi în viaţă doar pentru că au fost protejaţi de centura de siguranţă în cazul unui accident de circulaţie;
  • centurile de siguranţă nu previn accidentul de circulaţie, dar joacă un rol important în reducerea gravităţii rănilor produse ocupanţilor unui autovehicul implicat într-un eveniment rutier;
  • centurile de siguranţă nu au fost proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă – siguranţa ocupanţilor autovehiculului.
Articolul precedentJoi, întreruperi la furnizarea apei
Articolul următorLa Timișoara, intră în funcțiune aspiratoare pentru curățarea trotuarelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.