La Universitatea Politehnica se caută SOLUȚII pentru adaptarea la schimbările climatice

0
46

Specialiști din Norvegia, Islanda, Cehia, Israel și România caută soluții pentru adaptarea la schimbările climatice!

Universitatea Politehnica Timișoara organizează marți, în Sala Mică a Senatului UPT, Conferința Internațională Engineering Adaptation to Climate Changes. Manifestarea este susținută financiar prin proiectele Adaptarea la schimbările climatice – soluții pentru Estul Europei (Adapt-SEE), respectiv Infrastructura verde – Concepte privind sustenabilitatea urbanului și a conservării spațiului rural (GreenInfra), ambele  proiecte fiind finanțate din Fondul de Relații Bilaterale al Programului RO14 Cercetare in Sectoare Prioritare, Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014. La acest eveniment vor participa invitați din Norvegia, Islanda, Cehia, Israel și România.

Conferința va include, printre altele, o prezentare referitoare la colaborările dintre UPT și Instituții de Cercetare din țările membre ale Spațiului Economic European, o analiză a viitorului Mecanism Financiar SEE 2014-2020, respectiv 3 prezentări ale Institutului Norvegian pentru Cercetări în Bioeconomie, Serviciul pentru Conservarea Solului din Islanda și Universitatea Reykjavik”, a precizat Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector al Universității Politehnica Timișoara.

Scopul principal al acestei conferințe este de a întări legăturile între Instituțiile participante și de a identifica noi oportunități și direcții de colaborare în vederea accesării cu succes a fondurilor europene destinate cercetării prin programe precum Horizon2020, EEA, JPI etc.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here