Săptămânile la Universitatea de Vest din Timișoara sunt mereu pline de cultură și cunoaștere. Prin urmare, organizatorii au pregătit trei evenimente savuroase care sperăm să nască multe dialoguri captivante și idei care inspiră comunități.

Primul eveniment va avea loc marți, 1 noiembrie, începând cu ora 18:00, în Aula Magna. De această dată, invitatul este cosmonautul Dumitru Prunariu, primul și unicul român ajuns în spațiu. Evenimentul face parte din seria de conferințe dedicate popularizării științei „Conectați în viitor” și va fi moderat de Mădălin Bunoiu.

Dumitru Prunariu va împărtăși povești captivante în cadrul unei teme de neratat: Explorarea cu oameni a lunii, un nou pas uriaș pentru omenire.

Miercuri, 2 noiembrie 2022, ora 14:30, Universitatea de Vest din Timișoara organizează o masă rotundă pe tema „TM 2023 pentru tineri”. Întâlnirea se va desfășura în amfiteatrul A01 și va fi inclusă în prima ediție a Timișoara Ideas Fest.

Întrebarea de la care pleacă această întâlnire este: Cum poate cultura să fie mai prezentă în instituțiile de învățământ din Timișoara în contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii? În cadrul mesei rotunde, se va dezbate importanța popularizării culturii în viața liceenilor și modalitățile prin care aceștia pot fi implicați în activitățile culturale organizate în 2023.

Joi, 3 noiembrie 2022, seria de conferințe „Idei care schimbă lumea” continuă cu un eveniment dedicat modului în care folosim datele digitale pentru a lua decizii informate în vederea construirii infrastructurii incluzive și a eficientizării mobilității oamenilor.

Evenimentul, intitulat „Redisigning cities for people – Urban mobiliy analysis and sustainable cities”, se va desfășura în sala A01 și îl va avea ca invitat pe Dr. Milan Janosov, Chief Data Scientist la Baoba Insurance și cercetător la Departamentul de Știința Rețelelor și a Datelor de la Universitatea Central Europeană, Austria.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: „Suntem onorați să avem parte la Universitatea de Vest din Timișoara de numeroase personalități și tematici impresionante. Ne bucurăm că le putem oferi tinerelor generații repere solide și modele de urmat care să le insufle iubirea pentru cultură, știință și implicare civică.”

Aceste evenimente fac parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Articolul precedentZilele culturii sârbe la Timişoara
Articolul următorS-a reparat! Sistemul de e-ticketing STPT este funcţional

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.