Universitatea Politehnica Timișoara dovedește din nou că ține pasul cu cele mai noi tehnologii și că asigură studenților săi dobândirea cunoștințelor și competențelor necesare pentru buna integrare pe piața muncii într-unul dintre cele mai noi domenii, care câștigă din ce în ce mai mult teren – fabricarea aditivă (printarea 3D).

Luni, 20 decembrie 2021, la Pavilionul „Orologerie” al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Politehnica Timișoara, în prezența conducerii instituției, a fost inaugurat Laboratorul de fabricație aditivă, înființat în cadrul unui proiect finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, în valoare totală de 375.900 de lei, din care peste 200.000 de lei au fost alocați doar pentru dotări materiale.

Laboratorul, destinat în special studenților de la masterul de Inginerie Mecanică Avansată din cadrul Facultății de Mecanică, disciplina „Fabricație aditivă – teorie și aplicații”, dar care poate fi utilizat de studenți și în cadrul orelor de practică, este compus din:

  • 3 printere 3D în tehnologie FDM;

  • 3 printere 3D în tehnologie DLP;

  • 6 calculatoare performante și softul aferent;

  • un scanner 3D;

  • sistem de videoconferință.

Practic, laboratorul permite scanarea 3D a unei piese, prelucrarea pe calculator în programe CAD, generarea fișierului-mașină, imprimarea 3D și etapa de post-procesare. De asemenea, programele instalate pe computere permit modelarea și printarea 3D pornind de la zero.

Articolul precedent21 decembrie 1989: la Timişoara se citeşte Proclamaţia. Ceauşescu vrea să suprime Revoluţia, însă ţara se trezeşte
Articolul următorDescoperă care este cea mai potrivită cameră în care să montezi șemineul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.