Lansare de carte “Schițe de viață trăită”, a lui Alexandru Cornut

Zeci de profesori si scriitori s-au reunit ieri la lansarea cărții “Schițe de viață trăită”, a lui Alexandru Cornut, fost cadru didactic al UPT. Ceremonia lansării publice a cărții lui Alexandru Cornut a avut loc în Sala Mică a Senatului U.P.T.

Evenimentul a fost un bun prilej de împărtășire și retrăire a unei perioade importante pentru Universitatea Politehnica Timișoara. Profesori și foști dascăli ai universității, precum și prieteni apropiați ai scriitorului, au venit cu încurajări și aprecieri. ”Mă bucur faptul că Alex a avut energia de a trece pe hârtie amintirile sale, din diferitele perioade ale vieții. Relația noastră de colegialitate a devenit în timp o relație de prietenie. Cu toții am avut prilejul să îl cunoaștem pe Alex ca o persoană deschisă, sinceră, dotat cu mult umor și permanent optimist. El a fost inițiatorul și motorul participării noastre în diferite activități sportive. În special în competiții, maraton de baschet de dimineața până seara. Nu a pierdut niciuna din aceste calități. Întâlnirile noastre tradiționale au întărit relația de colegialitate și au transformat-o într-o adevărată prietenie. El a fost un exemplu de urmat. Îl felicit și îi doresc tot binele”, a transmis Zsolt Mogyoi.

Volumul Schițe de viață trăită ni-l prezintă pe Alex, așa cum îi spun prietenii, în ipostaza inedită de autor de literatură memorialistică. Este vorba despre un demers autobiografic de largă extensie temporală și socială, care pune în valoare principii de viață. Principii precum dreptul la opinie personală și nevoia de echitate în relațiile interumane, respectul mutual, viziunea globalizatoare, spiritul de observație și ironia fină, ce caracterizează modul de a fi al autorului”, a completat fostul rector al UPT, profesor universitar emerit, Alexandru Nichici.

Pentru mine, ca profesor, dar și ca timișorean, este o bucurie că am ocazia să lansăm această carte și să auzim cum s-a hotărât domnul profesor să lase memoriile sale despre ceea ce a fost”, spune președintele Fundației Politehnica, Ivan Bogdanov.

Alexandru Cornut este inginer electrotehnic, absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, promoția 1959, promoția de aur. După absolvire, și pe parcursul a numeroși ani, a fost angajat în activități profesionale cu finalitate educațională.  Activitățile au fost desfășurate atât în învățământul superior tehnic românesc, în cadrul UPT, cât și în cel algerian, la Școala Politehnică din Alger. În paralel și-a asumat temporar responsabilități de conducere și în sfera managementului academic și al fotbalului de performanță.

În 1987 a părăsit definitiv România și s-a stabilit în Germania, unde a lucrat până la pensionare, în domeniul proiectării industriale. În toate activitățile întreprinse, autorul a aprobat o temeinică cultură generală și de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.