Consiliul Județean anunță că a făcut un pas important pentru lărgirea drumului ce leagă Timișoara de Moșnița Nouă la patru benzi.

Mai exact, a fost acordat avizul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș, ultimul document necesar pentru demararea licitației de execuție a lucrării. Avizul de mediu a fost blocat o perioadă lungă de timp în mai multe contestații.

Artera va fi lărgită pe o distanță de 4 km, de la limita teritorială a Timișoarei. Lucrarea va fi una completă, cu asigurarea de sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantați peste 1000 de arbori. Vor fi amenajate accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, sunt prevăzute alveole pentru staționarea autovehiculelor și stații pentru transportul în comun.

Mai avem o singură etapă de parcurs până să se lucreze efectiv la lărgirea drumului. Dacă nu vor exista contestații la licitație, sunt șanse ca ordinul de începere a lucrărilor să fie dat în acest an. Pe bună dreptate, oamenii nu mai au răbdare, la ce condiții de trafic sunt în prezent. Facem tot ce putem să parcurgem etapele birocratice cât mai repede, dar de multe ori suntem legați la mâini. Contractul de finanțare este semnat, drumul se face. Cât de repede se face… depinde în acest moment doar de eventuale contestații. Eu sper totuși să nu avem parte de rea-credință și să putem desemna un constructor care să lucreze încă din acest an”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Proiectul lărgirii la patru benzi de circulație a DJ 592, una dintre principalele intrări în Timișoara, are o valoare estimată de 34.000.000 lei. Banii sunt asigurați din bugetul Consiliului Județean, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL.

(foto: arhivă)

Articolul precedentO nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare și-a deschis astăzi porțile, la Timișoara!
Articolul următorAdrian Pau, despre situația din PSD Timiș: Am convingerea că foarte mulți dintre colegii din PSD se vor îndrepta către noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.