Laura Chindriș, consilier local ALDE: Primarul Robu se “descurcă” singur să promoveze Timișoara, nu are nevoie de experți în turism!

Primarul Robu se “descurcă” singur să promoveze Timișoara, nu are nevoie de experți în turism! Asta reiese din faptul că, în anul centenarului și cu 3 ani înainte de 2021, atunci când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, Nicolae Robu  se laudă cu tramvaiul turistic, în timp ce experții pe turism și-au dat demisia în bloc din structurile primăriei. Motivul e simplu: experții în turism cedează pentru că nu au cu cine lucra! Ideile creative și valoroase nu sunt luate în considerare de mai marele primăriei Timișoara.

Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara: Sunt tânără și spun eu, creativă în domeniul meu de activitate și pot înțelege ce înseamnă să ai idei valoroase care ajung să se lovească de rigiditatea și orgoliile unei persoane ce a ajuns la o vârstă respectabilă, dar care nu are capacitatea de adaptare și deschiderea către noile tendințe în materie de turism. Timișoara este un oraș cu un aer bătrânesc, îi lipsește dinamica și modernismul. Vedem peste tot aceleași panseluțe la umbra palmierilor și beculețe de sărbători scoase parcă din arhiva răposatului. Din păcate, în opinia mea și multor tineri de vârsta mea, Timișoara este un oraș parcă lipsit de viață, iar primarul, în loc să lase specialiștii să se ocupe de revigorare, ce face? Îi tratează cu ignoranță și aroganță pentru că el știe mai bine ce e de făcut. El e expert în toate!

Printr-o comunicare de poziție, primăria Timișoara a fost înștiințată de mai mulți membrii ai Comisiei Operative de Turism (COT) și ai Comisiei Consultative de Turism (CCT) că părăsesc aceste structuri. Nemulțumiți că toate discuțiile au fost în zadar mai mulți experți în domeniu au hotărât să se retragă.

”… după mai mult de 15 întâlniri ale experților întruniți în CCT și COT, unde s-au generat numeroase idei ofertante pentru acest domeniu, avem sentimentul că acest consiliu a fost folosit pentru simularea transparenței decizionale, iar nu pentru colectarea și punerea în practică a ideilor valoroase și realizabile. Ne exprimăm dezamăgirea că ideile bune nu au fost luate în considerare de către decidenții din Primărie, sau, atunci când unele au fost preluate, nu au fost duse până la capăt. În consecință, începând cu data de 18.07.2018, COT se retrage din ”activitatea consultativă”. Rămânem deschiși colaborării, în eventualitatea unei schimbări de atitudine, care să asigure un parteneriat real și funcțional”, transmit demisionarii.

În timp ce oamenii pleacă dezamăgiți, primarul Robu tace mâlc, flutură în ochii timișorenilor  ”marea realizare”  a tramvaiului turistic și ignoră cu desăvârșire lucrurile semnalizate de experții în domeniu.

Pe fondul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, iată câteva din lucrurile semnalizate și ignorate de reprezentanții primăriei: angajarea în cadrul PMT a unui om responsabil cu turismul, suplimentarea personalului la Infocentrul Turistic, semnalizarea stațiilor de autocar pentru îmbarcare/debarcare, semnalizarea toaletelor publice, popularizarea folosirii bicicletelor de către turiști. PMT pune în circulație tramvaiul turistic fără să ia în considerare recomandările membrilor din CCT și COT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here