Pentru alegerile locale din 5 iunie, la Timișoara, sunt nouă persoane dornice să ocupe scaunul de primar. Printre acestea se află profesorul universitar și liderul de sindicat Ilare Bordeașu, fost coleg cu actualul primar Nicolae Robu.

Acesta consideră că experiența sa de reprezentant al unui grup în relația cu autoritățile va fi un avantaj în fața electoratului. Este primul sindicalist din România care a reușit să recupereze drepturile salariale pentru profesorii universitari, după ce Guvernul le-a tăiat.

Imediat după ce Curtea Constituțională a avizat decizia Guvernului de a scădea veniturile angajaților din sistemul public, Ilare Bordeașu a atacat hotărârea în instanță și a obținut astfel prima decizie definitivă și irevocabilă prin care profesorii din învățământul universitar au primit banii înapoi. Exemplul său a fost urmat de alți zeci de lideri de sindicat din țară, care au reușit, la rândul lor, să recupereze banii dascălilor.

Pentru Ilare Bordeașu acest rezultat a fost unul care ține de normalitate și consideră că a fost firească acțiunea sa, având în vedere că membrii de sindicat – colegii săi de instituție – l-au susținut.“Trebuia să acționăm foarte repede pentru recuperarea drepturilor salariale. Cu cât timpul ar fi trecut mai mult, cu atât lucrurile ar fi devenit mai complicate. Sunt situații în care este foarte important să iei decizia repede. M-am consultat cu colegii, cu specialiști în legislație, au spus că sunt șanse foarte mari de câștig, astfel că am mers în instanță. S-a dovedit că toți aveau dreptate și mă bucur că am ascultat de ei. Încă vin colegi care vor să își facă dosar pentru recuperarea banilor după ce au văzut că alții au început să-i primească”, a povestit Ilare Bordeașu despre o parte din activitatea sa ca lider de sindicat.

Profesorul universitar consideră că intrarea sa în alegerile locale va fi apreciată de timișoreni pentru că este o persoană nouă, fără experiență politică, interesată de bunăstarea comunității și cu proiecte a căror realizare este posibilă. Bordeașu se ferește de promisiuni electorale mari pentru că, în opinia sa, alegătorii vor altceva.“De fiecare dată auzim candidații că promit liste lungi de proiecte care vor schimba radical un oraș. Eu mă feresc să promit ceea ce nu pot să fac. Ies primar pe promisiuni megalomanice, iar apoi, când se termină mandatul, oamenii vor spune că sunt mincinos. Nu îmi doresc așa ceva. Nu pentru asta am intrat în cursa pentru Primăria Timișoara. Ceea ce propun eu sunt lucruri simple și de bun simț. Au legătură cu realitatea timișorenilor de zi cu zi, cu nevoi pe care un primar e obligat să le vadă și să le rezolve. Cred că înainte de a promite Timișoarei topuri internaționale e necesar să aducem orașul la o stare de normalitate, de egalitate în condițiile de trai”, a mai adăugat Ilare Bordeașu.

Platformele electorale ale competitorilor de la Timișoara sunt foarte asemănătoare. Aproape toți promit construirea unei centuri de ocolire a orașului, curățenie, atragerea de investitori, parcuri.

Ilare Bordeașu se diferențiază de ceilalți cu două proiecte: suspendarea sistemului Timpark acolo unde primăria nu a construit locuri de parcare și investiții de amenajare a orașului în toate cartierele astfel încât timișorenii să beneficieze de aceleași condiții de viață, indiferent unde locuiesc.

Articolul precedentDrumul comunal 143 Racovița-Căpăt, DJ 592 a intrat în reabilitare
Articolul următorTimisoara joaca finala Cupei la rugby, acasa, dupa ce a invins clar Steaua in semifinale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.