Drumul comunal 143 Racovița-Căpăt, DJ 592 a intrat în reabilitare

Drumul comunal 143 Racovița-Căpăt, DJ 592 a intrat în reabilitare. Acesta este drumul de la Racovița până la Pădure la Căpăt. Potrivit autorităților, lucrările au început în urmă cu câteva zile, iar proiectul este finanțat prin Ministerul Dezvoltării.

Primarul comunei Racovița, Ion Nanu susține că primul strat de asfalt a fost turnat până la DJ 592. Este un proiect în derulare și va avea finalizare în 5-6 luni de zile.

13231265_590564684444080_604877020_n

Un alt proiect important pentru comună este modernizarea sistemului de alimentare cu apă.“Se va moderniza sistemul de alimentare cu apă, adică mai avem de schimbat în jur de 1500 metri de țeavă într-o zonă a satului Racovița, unde nu s-a reușit în prezent să se schimbe și se va pune PVC”, spune primarul Ion Nanu.

Conducerea Primăriei Racovița a depus un proiect în urmă cu câteva săptămâni la Consiliul Județean Timiș pentru întocmirea documentației. Este vorba despre modernizarea a zece kilometri de străzi în comuna Racovița și în satele aparținătoare. Finantarea se va face prin Ministerul Dezvoltării. “Avem proiectul în momentul de față, adică este făcut, avem și certificatul de urbanism eliberat și în continuare se solicită avizele necesare pentru modernizare străzi în comuna Racovița și satele aparținătoare. Vom merge pe zece kilometri de străzi. Este un proiect depus care urmează următoarele etape până la finanțare, tot prin Ministerul Dezvoltării. Mai durează, doar că este depus și pentru străzi”, adaugă edilul comunei Racovița.

Ion Nanu- primar Racovita

Tot un proiect important, derulat în colaborare cu Aquatim, este Modernizare – alimentare cu apă a localității Ficătar, întrucât apa nu este potabilă. “În 30 de zile se va face branșarea de la Racovița la alimentare cu apă la Ficătar pentru a nu mai fi probleme cu apa, pentru că nu e potabilă. Racordând Ficătar la rețeaua de la Racovița și localitatea Dragoești, prin care va trece conducta, se vor putea branșa oamenii din Dragoești”, explică primarul Ion Nanu.

13183255_590564927777389_765680429_n

O altă lucrare care va fi gata până în toamnă, doar avizul de la Mediu se așteaptă, este alimentarea cu apă la Sârbova- Hitiaș.

Drumul Hitiaș-Sârbova- Bacova va intra în curând în reabilitare. Acesta va fi asfaltat, iar cetățenii se vor putea deplasa mult mai ușor. În prezent, acesta este un drum de piatră, intens circulat.“ Fiind de piatră, mai sunt gropi. Necesită asfaltare. Banii sunt alocați de CJ Timiș, iar execuția lucrării durează opt luni. Dacă nu sunt contestații, a doua zi CJ va întocmi contractul cu firma câștigătoare și va avea la dispoziție opt luni de zile pentru a finaliza lucrarea. Fiind bani alocați pentru 2016, sută la sută se va termina în cursul acestui an”, spune primarul comunei Racovița, Ion Nanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here