Liberalii isi impart singuri banii in judetul Timis!

Localitățile din județul Timiș vor primi diferite sume de bani de la Consiliul Județean pentru a le folosi pentru proiectele de dezvoltare și infrastructură. Sumele vin din excedentul bugetar din 2017.

Reprezentanții PNL au avut o întâlnire cu președintele CJT, Călin Dobra și au stabilit unde și pentru ce vor merge banii. „Am avut o rundă discuții cu președintele Călin Dobra și cu câțiva colegii ai dânsului pe tema bugetului Consiliului Județean și am convenit ca suma care revine unităților administrativ teritoriale cu primari PNL să fie împărțită către aceste de noi. Am avut discuții cu colegii primari, am stabilit criteriile după care să facem împărțirea și cred că oamenii sunt mulțumiți și am bătut în cuie propunerea pe care o facem către CJ la momentul adoptării bugetului”, a spus vineri, 19 ianuarie, primarul Nicolae Robu.

La capitolul dezvoltare liberalii au decis să aloce banii județeni in mod egal. Astfel încât cea mai micuță comuna a primit aceeași sumă ca și un oraș.

Excedentul bugetar pe 2017 este de 229 milioane de lei. „Am avut o întâlnire cu președintele Dobra și echipa de negociere privind capitolul dezvoltare la nivelul CJ și capitolul drumuri comunale. Pentru dezvoltare care CJ repartizează unităților adminitrative teritoriale din județul Timiș este de 55 de milioane de lei.  Grupul consilierilor județeni PNL a obținut 33 la sută din această sumă, adică 18 milioane lei. La nivel de Drumuri Comunale, procentul este tot de 33 la sută, anume 1,65 milioane lei. (…). Noi am venit cu o serie de solicitări către conducerea CJ pentru a face parteneriate în ceea ce privește anumite investiții la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Timiș. Sper să primim deschidere din acest punct de vedere și proiectele care nu s-au realizat anul trecut să se realizeze anul acesta și totodată proiectele noi pe care le-am adus la cunoștință”, a spus liderul consilierilor județeni PNL, Nicolae Bitea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here