Vești pentru elevii clasei a XII-a. S-au afișat rezultatele de la Bacalaureat! Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara este singurul liceu din județ unde promovabilitatea la examenul de Bacalaureat este de 100%. Tot aici a fost înregistrată și cea mai mare medie obținută în județul Timiș, 9,93. Pe locul al doilea în ceea ce privește promovabilitatea este Colegiu Național Bănățean cu un procent de 98,86%, iar pe locul trei se află Colegiul Național “C.D Loga” cu 98,12 procente.

Promovabilitatea de peste 90% s-a mai înregistrat în alte trei școli din Timișoara, la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” și Liceul Baptist din Timișoara, unde procentul înregistrat este de 90,91% și Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” unde promovabilitatea este de 90,67%. În jumătate din liceele din județ rata de promovare a fost de peste 50%.

De cealaltă parte, patru licee din Timiș au obținut promovabilitate ZERO la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre Liceul Socrates și Liceul Auto din Timișoara, Liceul Cristian Nako din Sânnicolau Mare și Liceul Agricol Orțișoara. Aici niciun candidat nu a reușit să obțină o medie mai mare de 6.

În Timiș rata de promovabilitatea înainte de contestații era de 63,25%. La examenul de Bacalaureat s-au înscris 4.316 candidați, din aceștia 3.975 s-au prezentat la testare și doar 2.514 au reușit să promoveze examenul.

Cei care nu s-au înscris în această sesiune sau nu au promovat examenele mai au o șansă, în toamnă. Pentru sesiunea august-septembrie 2016, înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen se va face în intervalul 18 – 22 iulie.

Articolul precedentPMP fuzionează cu UNPR
Articolul următorAtenţionare de călătorie Croația – Cod roşu de caniculă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.