Liceul Teoretic ”Iris” pentru copiii cu deficiențe de vedere, va fi reabilitat pe bani europeni!

Liceul Teoretic ”Iris”din Timișoara va fi reabilitat cu fonduri europene. Investiția se ridică la 7,7 milioane de lei.

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare, iar lucrările propriu-zise ar putea începe chiar în toamnă.

La Liceul Special Iris învață aproximativ 220 de copii cu diverse probleme de vedere și alte afecțiuni asociate, sau nevăzători.

Proiectul înseamnă foarte mult pentru noi, pentru că aduce foarte multe beneficii. Lărgirea ușilor le vor permite elevilor cu deficiențe locomotorii să se deplaseze mai ușor, de asemenea accesibilizarea toaletelor este esențială, accesibilizarea căilor de acces în cele patru puncte de intrare în școală prin realizarea rampelor, sunt lucruri foarte importante pentru noi. În ultimul timp numărul este constant, în jur de 220 de elevi, avem copii cu deficiențe vizuale și deficiențe asociate, în ultimul timp numărul lor crescând, avem copii cu deficiențe locomotorii, cu sindrom Down, cu autism. Am vorbit cu conducerea Liceului de Chimie Industrială Azur, să găsim găzduire acolo în perioada în care se vor face lucrările”, spune directorul Liceului Teoretic ”Iris”, Elena Rein.

Valoarea totală a proiectului este de 7,7 milioane de lei.

Și în anul 2019 la nivelul CJT va rămâne o prioritate atragerea de fonduri europene. Astăzi am semnat un proiect demarat în 2018, iar în perioada următoare vom da în lucru proiectarea și licitația pentru execuția propriu-zisă. Este un proiect foarte important prin prisma domeniului către care se îndreaptă și anume învățământul special pentru copii cu dizabilități. Vom reabilita, moderniza, consolida, accesibiliza spațiile de la Liceul Special Iris, unde activează aproximativ 220 de copii cu probleme de vedere și alte probleme asociate. Este important acest proiect pentru că vom aduce condițiile de școlarizare la condiții maxime și optime pentru desfășurarea nivelului educațional”, spune Călin Dobra, președintele CJT.

Conform proiectului, vor fi realizate lucrări de anvelopare, reabilitarea termică a planşeului peste subsol şi a învelitorii imobilului. Șarpanta existentă a clădirii va fi demolată și va fi realizată o nouă șarpantă. De asemenea, investiția are o componentă care vizează utilizarea surselor regenerabile de energie, prin amplasarea de panouri fotovoltaice şi solare, pentru încălzire, respectiv răcire, prepararea apei calde de consum şi energie electrică.

Lucrările efective au termen de execuție de 19 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.