Liga Cluburilor la padel, cea mai importantă competiție de gen din România se dispută în weekend la Timișoa

Peste 100 de sportivi din România, Moldova și Italia ajung la Timișoara în acest weekend, unde, în organizarea Asociației Club Sportiv Padel Timișoara are loc prima competiție majoră din țara noastră dedicată acestui sport, Liga Cluburilor de Padel. Evenimentul are loc în perioada 25 – 27 februarie.

Sportivi de la cele mai bune cluburi din țară, dar și din Republica Moldova și Italia își dau întâlnire la finele săptămânii acesteia la Padel Center într-un adevărat tur de forță competițional cu o miză extrem de importantă.

„Un număr de 53 de echipe, adică 106 sportivi, au răspuns inițiativei noastre. Sunt reprezentate cluburile de padel din Timișoara, București, Brașov și Cluj-Napoca, alături de sportivi de la echipa națională de padel a Republicii Moldova și de o echipă din Italia”, a declarat Mădălin Ilinca, unul dintre co-organizatorii competiției.

Cele mai bune perechi au șansa ca la sfârșitul verii să reprezinte România la una din cele mai prestigioase competiții de padel din Europa, turneul de la Malaga – Cupa Internațională a Cluburilor de Padel (The International Cup of Padel Clubs). Asociația Club Sportiv Padel Timișoara este primul club de profil din România care a fost invitat să participe la această importantă competiție.

„Am primit invitația de a participa la The International Cup of Padel Clubs, în Malaga, iar această competiție ne ajută să descoperim cele mai bune echipe din România. Este important să facem pașii necesari pentru ca acest sport să fie recunoscut și în țara noastră, iar atmosfera să rămână, ca și până acum, cordială, caldă, ospitalieră și deschisă tuturor”, a declarat Lucian Perescu, reprezentantul Asociației Club Sportiv Padel Timișoara.

Spania este țara care organizează cele mai importante și numeroase turnee din cadrul World Padel Tour, competiția majoră dedicată acestui sport la nivel mondial. Invitația lansată Asociației Club Sportiv Padel Timișoara vine într-un moment în care, la nivel global padelul înregistrează o creștere accelerată, care îl poate duce, în premieră, în competițiile Olimpiadei de la Paris, în 2023.

Urmează, așadar, trei zile pline pentru sportivii înscriși în Liga Cluburilor de Padel. „Meciurile se vor juca vineri, sâmbătă și duminică, 25 – 27 februarie, începând cu ora 17:00, în prima zi, iar în celelate două, începând cu ora 9:00, partidele încheindu-se la ora 22:00. Se va juca în sistem eliminatoriu, pe trei niveluri de de performanță, două de profesioniști și unul de amatori. Ne bucurăm să avem în competiție inclusiv elevi de liceu care au îmbrățișat acest sport cu multă pasiune”, a adăugat Adrian Hărădău, co-organizator al Ligii Cluburilor de Padel.

Cu ocazia Ligii Cluburilor de Padel, la Timișoara se inaugurează și primul teren omologat Wold Padel Tour, al treilea teren de padel al bazei sportive. Acesta poartă marca Padel Galis, nr.1 mondial în producerea de terenuri profesioniste de padel.

Padelul este un sport de rachetă care se joacă la dublu, și în prezent, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, numărând peste 10 milioane de jucători la nivel mondial. În Spania a depășit tenisul, devenind al doilea sport ca numar de participanți, după fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.