Lucian Vărşăndan a preluat din nou conducerea Teatrului German de Stat Timişoara. Directorul, în vârstă de 41 de ani, a fost suspendat de la conducerea teatrului la 19 mai 2016, ca urmare a numirii în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii. În urma solicitării sale, adresate prim-ministrului la 3 noiembrie 2016, mandatul său în funcţia de demnitate publică a încetat.

În calitate de secretar de stat a contribuit, printre altele, la optimizarea cadrului normativ referitor la instituţiile şi proiectele culturale. Printre proiectele sale de la Ministerul Culturii s-au numărat și demersurile pentru desprinderea Operetei bucureştene din structura administrativă a Operei Naţionale Bucureşti, Guvernul adoptând la 9 noiembrie 2016 o hotărâre în acest sens, prin care ia fiinţă, ca persoană juridică distinctă, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Pe durata mandatului lui Vărşăndan la București, TGST a fost condus de actrița Ioana Iacob, în calitate de director interimar.

 

Articolul precedentCopiii abandonați în Spitalul Louis Țurcanu au primit donații materiale
Articolul următorAngajări la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.