Paștele este sărbătorit în fiecare an la o dată diferită. Astfel, în 2022, Paștele ortodox va avea loc în ultima săptămână din luna aprilie, iar Paștele catolic va fi sărbătorit cu o săptămână mai devreme.

Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, motiv pentru care credincioșii se pregătesc cu milostenie în fiecare an, pentru Postul Mare, dinaintea Învierii lui Mântuitorului. Postul Paștelui este cel mai aspru și cel mai lung dintre cele patru posturi importante din an. În acest an, Postul Paștelui la ortodocși va începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie, potrivit calendarului ortodox. Pe când, la catolici, Postul Mare se ține de pe 28 februarie până pe 16 aprilie.

Acest post constă în reținerea de la anumite alimente și băuturi în scop religios. În plus, credincioșii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele.Astfel, postul trupesc trebuie însoțit de cel sufletesc.

Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Astfel, Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară.

Postul Paștelui 2022- zile cu dezlegare la peşte:

25 martie- la sărbătoarea Bunei Vestiri
17 aprilie- la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Floriile

Ce este interzis să faci în Postul Paştelui 2022

În Postul Mare nu se fac nunți, botezuri și cumetrii.
În Postul Paștelui, biserica spune că nu se cântă și nu se dansează.
În Postul Mare nu se consumă carne, ouă, lapte, brânză și nici alte derivate din acestea.
În Postul Paștelui nu se bea alcool și nu se fumează.
În Săptămâna Patimilor se ține un post mai aspru, urmând ca în Vinerea Mare să nu se mănânce deloc.
În Postul Paștelui, creștinii trebuie să se roage mai mult.
În Postul Paștelui este interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat.

Articolul precedentAvertizare de ninsori în aproape toată țara. Vremea rămâne rece
Articolul următorDoi migranți din Inadia și Pakistan se plimbau de braț la mall. Ei au fost „interceptați” de Poliția Locală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.