alexandrin gutu

Alexandrin Guţu a cucerit un nou titlu de campion european la lupte greco-romane! Sportivul care se pregăteşte la Vila Heracle din comuna Ghiroda s-a impus în limitele categoriei 77 de kilograme în cadrul întrecerii continentale a juniorilor ce s-a desfăşurat la Dortmund, în Germania.

Reprezentând Republica Moldova, Guţu (18 ani) l-a învins în finală cu scorul de 8-3 pe Giorgi Shpetishvili (Georgia).

Luptătorul de la CS Heracle mai are în palmares două titluri de campion european, cucerite la categorii diferite de vârstă, la U15 şi la cadeţi, pe cel mondial de cadeţi, el fiind şi campion olimpic de tineret. Totodată, Alexandrin Guţu a mai cucerit argintul european şi bronzul mondial, ambele medalii pe când acesta era cadet. El are o clasare pe podium şi la Cupa Mondială de seniori – locul al treilea.

La competiţia de la Dortmund a urcat pe podium un alt sportiv de la CS Heracle inclus în lotul de juniori al Republicii Moldova. Este vorba despre Corneliu Rusu, un tânăr de perspectivă care se pregăteşte la rândul său la Vila Heracle. El a obţinut medalia de bronz la categoria de greutate 63 de kilograme.

În prim-plan a fost şi Gabriel Lupaşco, vicecampion european la 87 de kilograme, un alt component al lotului Republicii Moldova la competiţia desfăşurată în Germania.

Luptătorii menţionaţi şi colegii lor care nu au urcat pe podium – Leonid Moroz (categ. 55 kg), Vitalie Eriomenco (categ. 60 kg), Alexei Hahlovschi (categ. 67 kg), Semion Brekkeli (categ. 82 kg) şi Roman Balchivschii (categ. 97 kg) – au fost însoţiţi la Dortmund de antrenorii Roman Zgardan şi Igor Graboveţchi.

Reprezentativa de juniori a Republicii Moldova a efectuat ultima parte a pregătirii pentru acest puternic concurs la Muntele Mic şi la Vila Heracle din comuna Ghiroda, facilitate aflată permanent la dispoziţia sportivilor de la CS Heracle, structură sportivă condusă de Damian Raileanu.

Acolo, de pregătirea tinerilor luptători se ocupă în mod constant antrenorii Roman Zgardan şi Veaceslav Brumă.

Articolul precedentAnunț privind finalizarea proiectului “GRANT CAPITAL DE LUCRU PENTRU NEXTFITNESS & WELLNESS S.R.L.”
Articolul următorCeremonia de Absolvire 2021, cu prima promoție din noul secol al Universității Politehnica Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.