Ministerul Afacerilor Externe urmărește cu deosebită atenție evoluțiile în urma atacului asupra unui Târg de Crăciun din Berlin, care a avut loc la 19 decembrie 2016, soldat cu numeroase victime, morți și răniți.

Ministrul Afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a condamnat acest atac și a adresat o scrisoare omologului său german în care a transmis condoleanţe familiilor victimelor și exprimă întreaga speranță pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite. În aceste momente dificile, MAE exprimă întreaga solidaritate cu poporul german.

Până la acest moment nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățenilor români, iar Ambasada României la Berlin monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Precizăm faptul că la dispoziția cetățenilor români se află numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 și +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate automat către Call Center-ul Centrului de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii telefonici în regim de permanență sau numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Articolul precedentFără încălzire în locuințele din zona Calea Aradului
Articolul următorTariful energiei termice livrate de Colterm rămâne neschimbat anul viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.