Vești bune pentru timișorenii racordați la Colterm. Tariful energiei termice livrate de Colterm rămâne neschimbat în 2017, în ciuda creșterii prețului de producție. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței de plen a Consiliului Local Timișoara.

Consilierii locali s-au reunit și au aprobat prețul de producție al energiei termice, 374 lei/gigacalorie, cu T.V.A. Astfel, prețul plătit de consumatori pentru gigacalorie este de 242 de lei, diferența fiind suportată de municipalitate. “Rămâne același preț ca și până acum. Noi am adoptat această HCL prin care creștem valoarea subvenției. Am făcut o promisiune că nu va crește prețul. Dacă nu luam această măsură și am fi lucrat cu prețuri pe hârtie mai mici decât prețurile reale, Colterm ar fi intrat din nou în dificultăți, așa că am acoperit prin subvenție”, explică edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, primarul susține că în cazul în care prețul la gaz se va majora, atunci și tariful de facturare către populație ar putea crește.”Dacă prețul la gaz va ajunge să crească foarte mult, și se vorbește despre asta, nu știm ce o să se întâmple. Nu e exclus ca la un moment dat să nu mai facem față. Eu am spus că nu vom majora prețul, chiar vom face tot posibilul să reducem dacă se păstrează constant prețul la gaz„.

Articolul precedentM.A.E.: “Nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățenilor români”
Articolul următor20 Decembrie 1989, prima zi de Libertate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.