Mai multe gospodării inundate în Timiș. Pompierii intervin în forță

Mai multe gospodării au fost inundate în Timiș. Autoritățile județene împreună cu ISU Banat acționeză de câteva zile pentru a face tot posibilul ca apele ce se revarsă să nu distrugă totul în calea lor.

În localitatea Gătaia, râul Bârzava este în scădere, anunță reprezentanții ISU Banat. Cota a ajuns la 480 cm, față de 520 cm, debitul este de 96 m3/s, față de aproape 150 m3/s. Se intervine pe strada Avram Iancu, pentru evacuarea apei cu 13 subofițeri si un ofiţer, două motopompe de mare capacitate, două motopompe remorcabile și două motopompe transportabile.

La Rovinița Mare se intervine cu 13 subofițeri și un ofiţer, două motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei si protecția a șapte case.

În Denta, se lucrează cu doi ofițeri, 21 subofițeri cu o motopompă de mare capacitate, 3 motopompe remorcabile, 2 motopompe transportabile pentru evacuarea apei de pe o stradă. La fața locului se află și ingineri de la Administrația Bazinală de Apă Banat și reprezentanți ai primăriei Denta.

În Denta pe strada din sectorul 4 sunt 45 de curți inundate, dar nu a fost afectată nicio casă, apa care a deversat pe stradă provine  din canalul Bârzava Veche, care s-a umplut cu apă de pe câmp, în urma producerii unui număr de 3 breșe ieri în digul râului Bârzava.  În decursul zilei de ieri, populația a fost informată, avertizată despre situația existentă. Ca urmare, mai multe persoane s-au autoevacuat, deplasându-se în locații din afara zonei afectate, iar două persoane au fost cazate în școala din localitate”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here