În Timișoara continuă dezinsecția

Dezinsecția pentru prevenirea apariţiei virusului Zika continuă în Timișoara. Precipitaţiile abundente şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au determinat condiţii favorabile de înmulţire a insectelor producătoare de disconfort pentru populaţie, fapt pentru care este absolut necesar luarea măsurilor de combatere a acestora.“Substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională de Biocide şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi, atenţionăm pe această cale crescătorii de albine din municipiul Timişoara să limiteze pe cât posibil zborurile acestora, deoarece în condiţii de soare puternic pot fi afectate albinele aflate în zbor”, transmite conducerea Primăriei Timișoara.

 Acţiunea va continua cu parcurile din zona centrală şi cele de pe malurile canalului Bega, întreaga zonă centrală, urmând apoi a fi executate în toate cartierele oraşului. Municipiul Timişoara a fost împărţit în șase sectoare, trei la nord de canalul Bega şi trei la sud de canalul Bega.

Instituţiile, societăţile comerciale, asociaţiile de locatari şi persoanele fizice sunt obligate să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei. În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiut fiind faptul că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată.

Cei care nu respectă legea, vor fi sancţionați contravenţional cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:          neexecutarea lucrărilor de dezinsecţie odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu; executarea unor lucrări  de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare.

În perioada acţiunilor cetăţenii trebuie să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, seara între orele 21:30-23:30, când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.

1 COMENTARIU

  1. ” şi persoanele fizice sunt obligate să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei.” Adica prin curte si gradina? Cu ce anume???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here