Autoritățile locale au pregătit mai multe proiecte cu finanțare din bani europeni pentru exercițiul financiar 2014-2020. Este vorba despre reabilitarea a 60 de blocuri, modernizarea ambulatorului de la Clinica de Balneofizioterapie a Spitalului Municipal, dar și reabilitarea imobilelor instituţiilor de învăţământ (creşe, grădiniţe, şcoli primare, şcoli gimnaziale şi licee cu profil tehnologic).

Astfel, peste 60 de blocuri din Timișoara vor fi reabilitate în următoarea perioadă cu bani europeni. Potrivit primarului Nicolae Robu, se lucrează în această perioadă la cererile de finanţare pentru șase blocuri, apoi se va pregăti achiziţia pentru proiectare pentru  reabilitarea a 60 de blocuri.“Vor fi pe loturi, așa este și obligația de a face. Un prim termen este acum în noiembrie, iar cele șase proiecte le depunem în 25 noiembrie. Un alt proiect care se află în pregătire în vederea finanţării este „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al clinicii de recupare, medicină fizică şi balneologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă. Am recuperat în instanță trei clădiri spitalicești foarte importante, iar două dintre ele sunt situate pe C.D. Loga, la Clinica de Balneofizioterapie. Acolo se impun investiții serioase pentru a se aduce acele clădiri la standardele actuale”, explică primarul Nicolae Robu.

Alte proiecte importante în pregătire pentru obţinerea finanţării din fonduri europene nerambursabile sunt cele de reabilitare a imobilelor instituţiilor de învăţământ (creşe, grădiniţe, şcoli primare, şcoli gimnaziale şi licee cu profil tehnologic). Este vorba dspre clădirea B2 la Colegiul Tehnic E.Ungureanu din Piaţa Huniade, reabilitarea Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară, a Colegiului Tehnic „Electrotimiş”, a Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, Atelierul şcoală al Colegiului Tehnic Regele Ferdinand de pe str. Renaşterii, reabilitarea şi refuncţionalizarea Liceului Tehnologic Agricol prin transformarea în campus cu activităţi sportive şi culturale.

 

Articolul precedentExplicația incredibilă a șefului R.A.T.T pentru întârzierea mijloacelor de transport în comun
Articolul următor96 ani de Politehnică, 75 ani de Învățământ Superior în Construcții

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.