Maratonul Inimii în stațiunea inimii – Buziaș, pe 7 mai. Vezi ce probe vor fi parcurse

Bănățenii sunt invitați să se înscrie la Maratonul Inimii în stațiunea inimii – Buziaș. Evenimentul va avea loc pe 7 mai.

Competiția sportivă Maratonul Inimii este organizată pentru prima dată de către Rotary Club Buziaș, iar organizatorii doresc ca aceasta să devină una tradițională. Scopul competiției este de a promova principiilor unei vieți sănătoase, în aer liber a unui stil de viață activ, precum și pentru promovarea proiectelor asociației Rotary Club Buziaș în rândul participanților și al susținătorilor acestora.

Startul se va da de la ora 09:00, din parcarea amenajată în centrul orașului Buziaș, lângă fostul hotel Silagiu. Locul de sosire va fi amenajat în zona turistică denumită La Aeroport, situată în spatele Hotelului Silvana, la intrarea în parcul dendrologic din orașul Buziaș. Sportivii vor alerga pe trasee marcate corespunzător în interiorul orașului Buziaș, dar și pe șosea și pe drumurile neasfaltate din zona viticolă a Dealului Silagiului.

Festivitatea de premiere va avea loc în aceiași zonă,  La Aeroport Buziaș, la ora 13. Pe durata desfășurarii competiției, traficul public va fi în unele zone parțial restricționat.“Această competiție se adresează tuturor persoanelor dornice de mișcare sau pasionate de alergare, cu condiția de a avea o stare de sănătate și condiție fizică, corespunzătoare probelor sportive la care aceștia s-au înscris, respectiv: trail running – 23 km, alergare pe șosea – 10 km, cursa populară de alergare pe șosea- 2 km”, transmite președintele Rotary Club Buziaș, Ioan Hudrea.

Pentru a participa la cursa de trail running 23 km, respectiv la cursa de 10 km, participanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei. Pentru participanții minori care nu au împlinit vârsta de 18 ani este necesar acordul părintelui sau al tutorelui legal în vederea participării la una dintre cele două curse. Acordul se va da în formă scrisă.

În plus, participanții trebuie să plătească contribuția de înscriere până în data de 01 mai 2016, să prezinte la validare un act de identitate valid pentru pentru a fi verificat, să dea declarația pe propria răspundere în forma prevazută de acest regulament și care este disponibilă pe site-ul oficial al competiției.

Pentru a participa la cursa populară de 2 km, participanții trebuie să se înscrie pe site-ul competiției sau la fața locului conform programului prevăzut în acest regulament.

Startul se va da în zona parcării din zona centrală a orașului, în fața fostului Hotel Silagiu, la intrarea în parcul balnear. Sosirea va avea loc în zona denumită La Aeroport situată în spatele Hotelului Silvana, la intrarea în parcul dendrologic din orasul Buziaș. Traseul se va desfășura astfel: proba de trail race 23 km –  Centru – Șoseaua principală – ieșirea spre Timișoara – Centura Buziaș – Silagiu centru – urcare pe dealul Silagiului până la capela romano-catolică – pădurea Dumbrava – capela romano- catolică – stația seismologică – coborâre spre pădurea Dumbrava – urcare pe dealul Silagiului – coborare spre DJ592 Timișoara – Lugoj – parcul dendrologic – La Aeroport.

Traseul parcurge aproximativ 6 km șosea, urmând ca după părăsirea șoselei, acesta să străbata zona viilor Buziaș, cu urcări și coborâri pe drumuri neasfaltate sau pe poteci.

Proba de 10 km: Centru – Șoseaua principală – Centru – ieșirea spre Timișoara – Silagiu centru și revenire spre Buziaș – ieșirea spre Timișoara – șoseaua principală – Centru – La Aeroport. Traseul este asfalt integral.

Proba de 2 km: Centru – Soseaua principala – Centru – ieșirea spre Timișoara – Centru – La Aeroport.

Cei care nu efectueză plata online au posibilitatea să plătească și la fața locului, la terasa La aeroport situată în parcul orașului Buziaș, prin completarea formularului de înscriere, a declarației pe propria răspundere și plata contribuției de participare. Participanții de la cursa populară de 2 km vor completa doar formularul de înscriere și declarația pe propria răspundere. “Clasamentul se va face în ordinea sosirii fiecarui participant, atât la Masculin, cât și la Feminin. La trecerea liniei de sosire se va cronometra timpul în care fiecare participant va reuși să parcurgă întregul traseu. Pentru cei înscriși la cursa de 23 km avem premii speciale: Premiul I – 2000 lei; Premiul II – 1000 lei; Premiul III – 500 lei”, completează Ioan Hudrea, președintele Rotary Club Buziaș.

Înscrierea se face online în secțiunea evenimente de pe pagina oficială a Clubului Rotary Buziaș http://www.rotarybuzias.ro/maraton, dar și la fața locului după următorul program: 05 mai, între orele 17-21; 06 mai, între orele 17-22.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here