Mare Rugă în Mehala! Programul și restricțiile rutiere

Locuitorii din Mehala sunt așteptați joi și vineri la Rugă! Evenimentul, care revine în istoricul cartier după ani de absență este este rezultatul unei colaborări între Casa de Cultură, Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” și Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei.

Program

Joi, 2 iunie

ora 10 – Biserica din Mehala – Sfânta Liturghie
orele 10 – 15 – Piața Avram Iancu – Ateliere de meșteșuguri
ora 10 – Școala Gimnazială 19 „A. Iancu” – Concurs de șah, fotbal, istorie
ora 12,30 – Școala Gimnazială 19 „A. Iancu” – „Despre eroi și despre cinstirea lor de Înălțare”. Dialog al copiilor cu Pr. Cristian Constantin și Pr. George Moșneguțu
ora 18 – Biserica din Mehala – Vecernie
orele 19 – 22 – Piața Avram Iancu – Spectacol și joc de Rugă

Invitați: Ansamblul Timișul, Dumitru Stoicănescu, Felicia Stoian, Doriana Talpeș, Mariana Zota, Lioara Boșcu, Adi Bihoi, Cornel Brici, Ana-Maria Moldovan, Ana-Gabriela Coțe, Maria Șaptebani, Bianca Opariuc. Prezintă Felicia Stoian

Vineri, 3 iunie

orele 10 -15 – Școala Gimnazială 19 „A. Iancu” – Ateliere de meșteșuguri

Pentru desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță se va închide traficul rutier pe str. Munteniei, pe sectorul de drum cuprins între str. Samuil Sagovici și str. Cloșca, respectiv str. Crișan, pe sectorul de drum cuprins între str. Vuk Karadjici până la Piața Avram Iancu.

Ruga este în mod tradiţional o sărbătoare care are loc la sat şi este legată de o sărbătoare religioasă. Ruga din Mehala are loc în fiecare an cu ocazia sărbătorii Înălţării Domnului, care este şi hramul bisericii ortodoxe din cartier. Mehala a fost la început un sat separat de Timişoara, care s-a unit cu oraşul doar la începutul secolului XX. Mehala îşi păstrează încă aspectul rural, fiind un cartier liniştit, format preponderent din case şi grădini, care are personalitatea sa aparte în peisajul Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.