Un număr de 845 de oameni care s-au întors din China au fost verificați de Serviciul Român de Informații (SRI), a spus, marți, vicepreședintele Comisiei de control SRI, Marian Cucșa, citat de Mediafax.

„Audierea a două persoane din cadrul SRI, o persoană de la Apărarea Constituției și o persoană de la Analiză și Prognoză. Partea bună este că nu avem cazuri confirmate în acest moment de coronavirus în România. Ne-au trimis în scris și au făcut și o prezentare despre ce a însemnat coronavirus și de când au avut ei informații și care sunt pașii pe care i-au urmat de atunci. Ne-au adus la cunoștință că în perioada 15 – 25 ianuarie au verificat 825 de persoane care au venit de pe teritoriul chinez. De atunci nu au mai verificat persoane, că nu li s-a mai solicitat“, a afirmat vicepreședintele Comisiei de control SRI, despre audierea reprezentanților SRI pe situația privind coronavirus.

Conform sursei citate, au existat trei întâlniri de situații de urgență la care au participat și reprezentanți ai SRI.

„Prima a fost în 27 ianuarie, a doua în 2 februarie și ultima aseară“, a mai spus Cucșa.

Klaus Iohannis a anunțat că va convoca ședința CSAT miercuri, de la ora 14.00, unde vor fi discutate măsurile luate în contextul coronavirului și strategia pentru combaterea unei epidemii la nivel național.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că situația în Italia a generat și generează multă îngrijorare, mai ales în rândul românilor, astfel că, în acest context, a decis să convoace CSAT.

Articolul precedentBeat la volan și fără permis, prins de polițiștii timișoreni
Articolul următorPovestea garii din Timisoara care a costat 4 milioane de coroane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.