Marian Cucșa (ALDE): “Tinerii merită încrederea că pot face ceva pentru România”

Președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa, un tânăr de 30 de ani care a avut o ascensiune politică frumoasă, primind încrederea liderilor naționali ai partidului că poate face față provocărilor unui lider de formațiune politică județeană, și-ar dori ca tot mai mulți tineri, indiferent de domeniul de activitate, să aibă încrederea celor din jur.

Marian Cucșa consideră că potențialul pe care tinerii îl au este unul extrem de valoros, iar societatea românească poate avea mari beneficii dacă valorifică în mod onest și corect acest potențial, oferindu-le tinerilor libertatea și șansa de a se implica și de a face ceea ce le place.“Fiecare dintre noi avem lucruri valoroase pe care, dacă le punem în slujba comunității, dacă lucrăm folosind acest potențial al nostru, atunci vom avea și roade de cules. Eu am fost mereu atras de politică. Am avut în familie persoane care au făcut politică, au fost primari, am rămas cu această dorință de a face și eu mai mult, iar acum trăiesc această șansă. A fost o mare bucurie să primesc  încrederea copreședinților partidului că pot gestiona o filială județeană și că pot transmite viziuni politice care să fie în beneficiul tuturor. Îmi sunt ascultate ideile, le îmbunătățesc cu ajutorul colegilor și le pun în aplicare. Tinerii merită să primească încredere. Generația mea poate face foarte multe”, a spus Marian Cucșa.

Acesta consideră că generațiile mai în vârstă sunt la fel de importante pentru că e nevoie de experiența și de înțelepciunea celor care au deposit numeroase provocări până acum. Colaborarea între generații este de natură să aducă o schimbare stabilă, construită în acord cu nevoile tuturor.“Aportul celor mai în vârstă este esențial. Experiența lor este foarte importantă. Tinerii au nevoie de încredere, la fel cum au nevoie și de lecțiile de viață ale celor care au trecut deja prin foarte multe. Este tocmai lucrul pe care încerc să-l fac în filiala ALDE Timiș: să atrag cât mai mulți tineri și cât mai mulți oameni cu experiență. Ceea ce se cunoaște deja, alături de ideile proaspete și bune ale tinerilor înseamnă o soluție pentru a înțelege mai bine lumea din jur și soluțiile care pot fi benefice pentru toți”, declară președintele ALDE Timiș.

În opinia sa este foarte important ca tinerii să își vadă viitorul în România și să rămână în țară, ajutând astfel la îmbunătățirea calității vieții, la progresul general. Exodul forței de muncă, de asemenea, trebuie oprit pentru că multe domenii sunt afectate de lipsă de angajați. Cucșa mai spune că este foarte important ca pentru aceste categorii de persoane să existe o mulțumire financiară și profesională, lucruri care ar trebui să reprezinte o prioritate națională din punct de vedere legislativ și al guvernării.

Marian Cucșa este cel mai tânăr candidat din Timiș pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. De asemenea, este cel mai tânăr lider de filială din țară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here