Marilen Pirtea: „Românii își vor lua țara înapoi, oricât vreți voi să vă opuneți”

 

Marilen Pirtea

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, se declară solidar cu românii care își manifestă nemulțumirea în stradă în aceste zile și pune accent pe unitatea oamenilor. „După mulți ani, românii sunt cu adevărat solidari. Este momentul în care jocul murdar al dezbinării a eșuat. Ani la rând am fost împinși să ne certăm între noi… medici, cu profesori, polițiști, cu finanțiști, funcționari, cu cei din mediul privat, iar lista poate continua. Cel mai mare câștig al protestului de seara trecută, dacă putem vorbi de câștig generat de durere și suferință, este că românii au arătat că nu mai pot fi mințiți”, spune Marilen Pirtea.

Rectorul UVT remarcă și faptul că lupta împotriva corupției a trecut la un alt nivel.  „S-a ajuns la o etapă în care întreaga societate este în convulsii, încercând să elimine toxinele din interiorul său, corupția care o macină și îi omoară tinerii. Nu sunt doar valuri de emoții produse de tragicul eveniment de zilele trecute. Consider că aceste convulsii sunt rezultatul decalajului dintre români și liderii lor care au ajuns să se reprezinte doar pe ei. Folosesc acest termen cu generozitate, întrucât adevărații lideri sunt tinerii care după 10 ore de lucru, studenții care după o zi întreagă de cursuri, își găsesc timp să iasă în stradă pentru convingerile lor.”

Marilen Pirtea subliniază faptul că în momentul de față există o prăpastie între români și reprezentanții lor. „Sunt impresionat de progresul făcut de popor. În același timp, sunt dezamăgit că liderii noștri refuză să facă pasul înainte alături de oameni. Au rămas mult în spate și refuză să facă loc altora. Refuză să creadă că România nu mai este ograda lor, unde pot face orice își doresc. Refuză să creadă că România este a românilor. Îmi doresc ca românii, cei care citesc aceste rânduri, să rămână cu un gând: acela că țara este a lor. Îmi doresc să nu mai accepte niciun abuz, să taxeze orice derapaj fără întârziere. Nu este nevoie să se iasă în stradă de fiecare dată. Cu toții ne putem face datoria din poziția în care ne aflăm, iar cea mai bună modalitate este să taxăm abuzurile și să nu acceptăm nimic mai puțin decât ni se cuvine.

Nu mai suntem în anii ‘80! Deschideți ochii, ați pierdut contactul cu poporul, cu realitatea anului 2015. Românii își vor lua țara înapoi, oricât vreți voi să vă opuneți„, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Corupția ucide!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here