Marina Cucșa, presedinte ALDE Timiș:”Multe legi trebuie modificate și aduse la normalitate, mai ales Legea persoanelor cu handicap”

Președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa e hotărât să facă unele schimbări în ceea ce privește legislația, dacă va fi parlamentar. Astfel, acesta dorește să vină în sprijinul persoanelor cu handicap locomotor și să modifice legea persoanelor cu dizabilități.

Persoanele cu dizabilități locomotorii au mari probleme cu transportul în comun.  Sunt persoane cu nevoi speciale, care, la noi, sunt aprope total ignorate de stat, în cazul în care nu sunt umilite de-a dreptul. În județul Timiș există peste zece mii de persoane cu handicap.“Sunt foarte multe legi care trebuie modificate si aduse la normalitate. Legea persoanelor cu handicap, Legea 448. Este vorba despre persoanele cu handicap gradul I care nu au un picior si in fiecare an sunt chemate la comisie pentru reevaluare. Este o absurdidate, cum iti imaginezi ca ii mai creste piciorul sau se poate intampla in decurs de un an pentru a mai chema cea persoana la evaluare. Sunt convins ca cu sprijinul colegilor din Parlament voi reusi sa modific aceasta lege”, spune șeful ALDE Timiș, Marian Cucșa.

ALDE Timis

La rândul său, președintele Organizației de Femei ALDE Timiș, Lidia Laction spune că este foarte motivată să ajute și să susțină persoanele cu handicap locomotor, întrucât în familia ei există un membru cu această problemă.  În plus, Lidia Laction s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentantții unei asociații de profil și cu membrii acesteia, care i-au enumerat problemele cu care se confruntă de ani de zile, dar nu sunt luați în considerare de către stat și chiar au venit cu precizări în acest sens.“Se simt inutile societății în care trăiesc. Este foarte dureros acest lucru. Vor să lucreze, să poată merge la muncă. Din păcate nu li se dă acest drept. Săptămâna aceasta am fost la o asociație unde sunt înscriși peste 3600 de oameni. Sunt foarte multe persoane cu handicap, pe care noi din păcate nu le vedem pe stradă, în domeniul social, cultural, pentru că o mare parte sunt cu handicap locomotor și nu pot fi deplasabili decât cu mașina proprie sau cu alte persoane care să-i ajute. În Timișoara tramvaiele nu dețin posibilitatea ca persoanele cu handicap locomotor să poataă să urce în tramvaie, urcând pe acea trapa adaptată mijloacelor în comun. Singurele mijloace de transport în comun care sunt adaptate sunt troleibuzele. Deși există această posibilitate ca ei să urce cu caruțul în troleibuz, lucrul acesta nu se întâmplă pentru că există o rea voință din partea vatmanilor care nu apasă acel buton când vâd o persoană cu handicap”, explică Lidia Laction.

(Foto: arhivă)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here