Masa calda pentru prescolari!

 

Adoptat! Din această toamnă preşcolarii şi scolarii vor beneficia de o masă caldă, pentru mulţi copii fiind singura masă caldă pe zi. Proiectul de lege s-a concretizat într-un proiect pilot adoptat de Camera Deputaţilor (decizională). Legea merge azi spre promulgare. Dacă lucrurile merg bine, programul ,,masă caldă” pentru preşcolari şi şcolari va continua şi va fi extins.

Pentru ,,masa caldă” sunt avizate 25 de variante de meniu de către de Institutul Naţional de Sănătate. Data limită de consum a produselor distribuite către unităţile şcolare în regim de catering va fi în ziua producerii.

Pentru pachetul alimentar sunt prevăzute produse de panificaţie, produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume, la care se adaugă un fruct. 

,,Îmi doresc ca acest program să fie şi una din căile prin care să putem acorda importanţa cuvenită unei alimentaţii echilibrate şi să-i învăţăm pe toţi copii, prin diferite metode şi într-un mod plăcut şi uşor de înţeles, să mănânce cât mai sănătos.,,, a declarat deputatul Marian Cucsa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here